Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria tillbaka i Sverige - se henne stråla på de nya bilderna

09 maj, 2023, 10:00 
AvFelicia Plåt
Victoria
Victoria är tillbaka i Sverige efter kröningen. Foto: TT

Victoria är tillbaka i Sverige och lyser upp tillvaron.

Annons

Under helgen var kronprinsessan Victoria tillsammans med sin far kung Carl Gustaf i London. De var där på besök för att närvara vid kung Charles och drottning Camillas kröning som var en riktigt historisk händelse.

Kungen bryter mot traditionen med VictoriaBrand logo
Kungen bryter mot traditionen med Victoria

Tillbaka efter stora helgen

Victoria och Carl Gustaf var på plats med bland annat kronprinsessan Mette-Marit, kronprins Haakon, kronprinsessan Mary och kronprins Frederik. Men Victoria och Carl Gustaf fick sitta på första parkett i Westminster Abbey för att bevittna denna historiska dag.

Annons

Efter den regniga men ändå glada helgen i London är Victoria nu tillbaka i Sverige. Och hon tog verkligen med sig vårvädret. Men plikterna forsätter hemma i Sverige och under gårdagen var kronprinsessan på två uppdrag.

Strålar på nya bilderna

På de nya bilderna kan vi se Victoria när hon ankommer till Skånska gruvan i det soliga vädret. Hon bär en somrig klänning med ett blommigt mönster och man får känslan av att våren är här. Och förutom att solen står högt på himlen så strålar verkligen Victoria helt själv med sitt vackra leende.

Hon började gårdagen med att medverka på SeaBOS arbetsmöte på Skeppsholmen, vars syfte är att få väldens fiske att ske på ett mer hållbart sätt. Hon avslutade mötet med ett tal.

Kronprinsessan Victoria
Det var två uppdrag som Victoria deltog på under gårdagen.

Plikten kallar

Dagen fortsatte sedan och Victoria begav sig mot Skånska gruvan vid Kungliga Djurgården för att delta vid Nordiska Museets och Skansens Vänners årssammankomst. Vänföreningens syfte är att främja och sprida kännedom om de två institutionerna, och föreningen bildades 1918. Victoria har varit medlem och första hedersledamot sedan 1997.

Annons

På plats fanns bland annat Skansenchefen John Brattmyhr och vänföreningens verksamhetschef Clara Block-Hane för att hälsa kronprinsessan välkommen.

Victoria
Victoria verkligen strålar.

Under besöket delade Victoria ut resestipendier till stipendiater från Nordiska museet och Skansen. Det hela avslutades med musik från elever av Lidingö musikskola.

Victoria
Det verkade blir en riktigt bra dag för Victoria.
Annons