Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Öfvergård om bråket med Benjamin Ingrosso – rasar mot beteendet: ”Skitdåligt”

09 feb, 2024, 16:00 
Anders Öfvergård bryter tystnaden om det omtalade bråket med Benjamin Ingrosso.
Annons

Anders Öfvergård har aldrig varit rädd för att säga vad han tycker och tänker. Ibland kan han göra det med hård ton och det är inte för inte som han började sin tv-karriär under epitetet ”Arga snickaren”.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

Som tv-snickare har han stått framför kameran och begrundat hem, haft åsikter om vad som behöver åtgärdas och skällt ut människor efter noter när de visat upp ett beteende som han inte tycker är okej.

Programmet fick även en kändisvariant under namnet ”Arga snickaren VIP”, där den buttre Anders gick runt och inspekterade kändisars hem och reagerade kraftigt när han såg saker som vittnade om att de misskött sitt hem.

Annons
Anders Öfvergård
Anders Öfvergård har gjort sig känd som ”Arga snickaren”.CAROLINA BYRMO/AFTONBLADET / Aftonbladet / TT

Bråket med Benjamin Ingrosso

För nio år sedan var Anders Öfvergård hemma hos Pernilla Wahlgren. I programmet medverkade även sonen Benjamin Ingrosso, som fick sig en rejäl känga när han skulle rengöra en utetrappa.

– Min unga herre. Du är jävligt lat. Du är en smitare, sa Öfvergård till Ingrosso när det gick upp för Arga snickaren att den unge artisten misslyckats med uppdraget.

Benjamin i sin tur tyckte Anders tog sig lite väl mycket friheter. Han hade, till skillnad från Pernilla, inte tackat ja till att vara med i programmet och bli utskälld, vilket gjorde att han tyckte hela upplevelsen kändes förnedrande.

Annons

Anders Öfvergårds ord om bråket

Anders Öfvergård har sedan dess blivit en snällare variant av sitt forna jag. Nu kommer han dyka upp i Discoverys nya program ”Renoveringsdrömmar”, där han följer sju svenskars hemdrömmar och kommer med råd om hur de kan och ska tänka kring planering av renovering.

Samtidigt tycker han det är viktigt att vara rak och när minns tillbaka på incidenten med Benjamin Ingrosso är han allt annat än ångerfull.

– Han tyckte att jag var hård mot honom. Men jag tycker också att det vore ganska oskönt om jag skulle behandla honom som en sexåring när han faktiskt är 18, säger Anders Öfvergård till Aftonbladet.

Annons

– Han skulle lösa en uppgift som han sagt ja till, och sen så gjorde han det skitdåligt – ska jag säga att han var duktig då? Nej.

Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso uppskattade inte att bli utskälld av Anders Öfvergård i tv.Claudio Bresciani/TT

Foto: TT

Annons