Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ann-Louise Hanson och Siw Malmkvist om sista tiden med Lill-Babs

03 apr, 2018, 17:01 
Ann-Louise Hanson och Siw Malmkvist sörjer sin älskade vän Barbro "Lill-Babs" Svensson som gick bort tisdagen den 3 mars efter en kort tids sjukdom. Lill-Babs blev 80 år.
Annons

En älskad vän är borta. För Ann-Louise Hanson och Siw Malmkvist är tomrummet efter Lill-Babs enormt.

– Jag kan inte ta in att Barbro är död, trots att jag visste hur sjuk hon var. Det är som ett gap som har öppnat sig. Jag kommer sakna henne fruktansvärt. Vi har ju känt varandra i 64 år, ända sedan 1954. Och i sommar skulle vi ha turnerat tillsammans, säger Siw Malmkvist.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ann-Louise Hansson har samma känsla av overklighet:

– Det känns helt ofattbart. Den 17 januari träffades vi på Kanarieöarna, Barbro var där och arbetade och jag var på semester. Vi pratade och skrattade och drack champagne och sedan gick vi från krogen hand i hand, och svängde på armarna som två skolflickor. Och nu finns hon inte mer. Det går inte att ta in.

Annons

– Jag visste ju att hon var sjuk, men vi sa både Siw och jag att ”Barbro hon är ju en fighter, hon klarar det här”. Så i torsdags var vi hos henne på sjukhuset och då först gick det in att det kanske inte skulle gå, säger Ann-Louise.

– När vi gick därifrån insåg vi att nu tog vi farväl av Barbro, nu får vi aldrig träffa henne mer. Då grät vi båda två. Det är så jäkla sorgligt, säger Siw.

– Ja, det känns helt ofattbart att vi aldrig mer får prata med henne, säger Ann-Louise. Barbro hade en sådan livsglädje och en sådan otrolig optimism. I alla väder, genom alla motgångar. Jag var pessimisten och hon var optimisten. ”Allt går, utom nyfödda barn”, så sa hon jämt, jag hörde henne säga det i alla år. Men nu får man tänka på alla fina minnen. Och hon hade inte ont, och det är jag väldigt tacksam för. Både för hennes egen skull och för hennes underbara familjs skull.

Se fina filmklippet nedan:

Videon kunde inte hittas

Foto: IBL

Annons