Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anni-Frid och Agnetha bryter tystnaden – sanningen om återföreningen med ABBA

04 sep, 2021, 13:45 
AvIndra Nordemar

ABBA gör comeback med ett helt nytt album och hologram-konsert. Men från ena halvan av gruppen har det varit tyst. Nu bryter Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog tystnaden.

Annons
ABBA återförenas och släpper nytt – se filmen!Brand logo
ABBA återförenas och släpper nytt – se filmen!

Musikvärlden jublar efter det historiska beskedet att ABBA återförenas – efter hela 40 år!

Bandet som består av Björn Ulvaeus, 76, Benny Andersson, 74, Anni-Frid Lyngstad, 75, och Agnetha Fältskog, 71, gjorde comeback i studion 2018 för att spela in två nya låtar.

Men under under en livesändning i veckan avslöjade Björn och Benny superguppens framtidsplaner, och ABBA-fans världen över fick nypa sig i armen.

Glädjebeskedet – ABBA släpper nytt album

ABBA släpper ett helt nytt album med tio låtar, och de kommer dessutom genomföra en storslagen show med ABBA-tars, det vill säga hologram av popstjärnorna på en specialbyggd arena i London.

– När vi hade de här två låtarna så kändes det lite tunt, ”ska vi inte göra några till?” och vi gjorde några till och det blev bra och sen tänkte vi att vi kör vidare och kör ett helt album, säger Benny till SVT.

– Att höra Frida och Agnetha sjunga igen är svårslaget.

Annons

Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad om återföreningen

Två stolar stod tomma under livesändningen från London. Anni-Frid och Agnetha var nämligen inte på plats. Men nu bryter de tystnaden och delar med sig av sin lycka kring den episka återföreningen.

I ett pressmeddelande förklarar Anni-Frid att hon inte tvekade en sekund när hon fick frågan om att spela in flera låtar.

– Jag hade så roligt under våra första inspelningsdagar för några år sedan, att när Benny ringde och frågade om jag kunde tänka mig att sjunga lite mer så tvekade jag inte ett ögonblick! Och vilka låtar! Respekt och kärlek till dessa exceptionellt talangfulla, i sanning geniala låtskrivare! Det var så glädjefullt att arbeta med gruppen igen. Jag är lycklig över det som vi har gjort och jag hoppas innerligen att våra fans känner detsamma, säger hon i uttalandet.

Annons

Agnetha håller med och menar att hon knappt kan tro att det är sant.

– När vi samlades i studion igen hade jag ingen aning om vad jag hade att vänta … Men Bennys inspelningsstudio är en så trivsam och trygg miljö att innan jag visste ordet av så hade jag jätteroligt! Jag kan knappast tro att det här ögonblicket kommit till slut. Att vi nu ska dela det här med hela världen!

Foto: TT, Mary Evans/AF Archive / Baillie Walsh

Annons