Augustifamiljen avslutar samarbetet med ”På Spåret”

Vintermånaderna med På Spåret – och Augustifamiljen är snart ett minne blott.Det klassiska husbandet väljer att avsluta sitt samarbete med SVT:s tittarsuccé.

2009 tog kapellmästare Stefan Sporsén tillsammans med Augustifamiljen över taktpinnen som husband i det folkkära underhållningsprogrammet På Spåret på SVT. Nu, 10 år och hissnande 260 tolkningar senare, väljer de alltså att gå en annan väg. Det här är också något som SVT bekräftar i ett pressmeddelande.

– Tio år är en lång tid. Nu är det dags för oss och På spåret att ta en hejdå-kram och få lite mer tid att satsa på egen musik och egna projekt. Vi ska fortsätta följa vårt favoritprogram men nu från tevesoffan, och tyvärr utan att ha hört svaren i förväg! Vi tackar SVT Göteborg, Kristian och Fredrik, alla artister och tittare för finfina år, säger Stefan Sporsén, kapellmästare för Augustifamiljen.

Augustifamiljen har stått för ofattbara 260 tolkningar under deras 10 år som husband i På Spåret

Augustifamiljen har stått för ofattbara 260 tolkningar under deras 10 år som husband i På Spåret

Augustifamiljen har blivit en naturlig del av svenskarnas fredagskvällar under vintermånaderna då På Spåret sänds. Nu, den 22 februari, då det är säsongsfinal för tv-programmet kommer SVT att publicera en sorts hyllning till Augustifamiljens gärning. De mest populära och omtalade tolkningarna kommer att finnas tillgängliga på SVT play direkt efter finalen.

– Det har varit en ynnest för oss att i tio år fått ha hand om musiken i På spåret och att fått arbeta med Kristian, Fredrik och ett fantastiskt team. Att SVT dessutom varit modiga nog att låta oss ta ut svängarna i låtval, arrangemang och inte minst artistsamarbeten har verkligen varit utmanande och utvecklande för oss – och vi hoppas det givit tittarna en smula nya musikaliska upplevelser och känsla för vilken samling fantastiska artister vi har i vårt land, säger Stefan Sporsén, kapellmästare för Augustifamiljen.

Vem som kommer att ta över stafettpinnen efter Augustifamiljen är ännu oklart.

– Det är svårt att tänka sig något lyxigare än att få ha haft Augustifamiljen som husband under 10 års tid. Den musikaliska nivån är oslagbar, säger Christina Hill, programchef på SVT.

Läs mer:

Josefin Johansson: ”Att jobba med humor var det enda jag ville”

Hela listan! Alla deltagare i ”På spåret” 2018

ELLE-galan 2019: Se bilderna från röda mattan

Foto: SVT