Carola Häggkvists okända storasyster – så ser hon ut idag

18 jul, 2022, 17:00 
AvMinna Sarpaneva
Carola Häggkvist och systern Susanne Ekeberg

Så lever Carolas okända storasyster!

Annons
Allt om Carola Häggkvist!
Allt om Carola Häggkvist!

Som en av Sveriges största artister är Carola Häggkvist, 55, inte den som backar undan från strålkastarljuset.

Redan som 16-åring vann hon Melodifestivalen med bidraget främling och under 90-talet var hon och exmaken Runar Sögaard, 55, ett av Sveriges mest omtalade kärlekspar.

Att synas i media är alltså inget nytt för varken artisten eller hennes barn, Amadeus Söögard, 24, och Zoe Häggkvist, 13.

Recept.se Nyhetsbrev

Carola Häggkvists stora kärlek för familjen

Att Carola är familjekär är inget nytt. Hon delar ofta bilder på barnen Amadeus, 24, och dottern Zoe, 13, som hon adopterade år 2012 efter att hon länge velat ge Amadeus ett syskon. Hon har tidigare beskrivit det första mötet med dottern som "heligt".

Men Carolas familjeliv har inte alltid varit helt lätt. Sina första månader i livet spenderade hon på barnhem, skriver Hänt.

Annons

Det är i en tidigare intervju med norska VG som hon avslöjar att hennes mamma, Anita Häggkvist, drabbades av en förlossningspsykos och att Carola därför placerades på barnhem.

Hon berättar att hon var på väg att bli bortadopterad men tillslut fick hon lyckligtvis flytta hem till mamma Anita, pappa Jan Häggkvist och storasyster, Susanne Ekeberg, 60.

Så lever Carolas okända syster idag

Till skillnad från sin superstjärna till lillasyster har Susanne Ekeberg valt ett liv utanför rampljuset. Däremot så tycks hon ha ärvt samma kreativa ådra som Carola.

Susanne har utbildat sig till grafisk formgivare på Berghs i Stockholm. Främst har hon jobbat med att designa böcker, kataloger och broschyrer men hon har även skapat en och annan webbannons. Spännande!

Susannes konton på sociala medier är privata, men förra året delade Carola med sig av en bild på sig och sin syster på Instagram. Följarna var då snabba med att påpeka likheten mellan systrarna.

Annons