Därför har Lili & Susie valt att inte gifta sig

Lili & Susie Lili och Susie Päivärinta

TT
De var Sveriges hetaste syskonduo men i livet har de valt olika vägar. Ikväll ser vi Lili och Susie i Så mycket bättre.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?
Slå på ljud

Under flera år var de bland de absolut hetaste artisterna vi någonsin haft i Sverige och alla ville antingen ha dem eller vara dem. Men sedan dess har livet vänt och blivit någorlunda normalt för systerduon Lili och Susie, som nu är aktuella igen i Så mycket bättre.

Genombrottet kom 1985 då de släppte sitt första självbetitlade album Lili och Susie, och redan mot den ikoniska status de har i musiksverige idag var påbörjad. Samma år träffade Susie Päivärinta, 56, hockeyspelaren Stefan ”Myran” Gustafsson, 54, och föll direkt. De har hållit ihop allt sedan den där kvällen på discot Evergreens på Östermalmstorg, men trots ett stabilt förhållande och tre gemensamma barn har de aldrig känt behovet att gifta sig.

– Det har aldrig varit viktigt för mig att gifta mig, är väl ganska oromantisk av mig egentligen, det har aldrig varit någon dröm, Stefan är likadan, gillar inte att vara i centrum på något vis, harr Susie tidigare sagt till Hänt.

Susie väljer familj men inte äktenskap

Istället har karriären fått stå tillbaka en del för familjelivet, men det är något Susie själv valt och trivs med.

– Det har varit en fantastisk resa med mina barn. Jag har tagit stort ansvar hemma då Stefan jobbar mycket och i perioder har musiken fått stå tillbaka.

Lili & Sisie så mycket bättre lili Susie päivärinta

Lili och Susie Päivärinta, Lili & Susie på scen Vimmel från Musikfestival Tillbaka till 80-talet.

TT

Något systrarna alltid brunnit för vid sidan av musiken är djur, och har engagerat sig både privat och professionellt för att göra en insats för deras rättigheter. Lili tog det till nästa nivå när hon flyttade till Djurö i Stockholms skärgård och levde sin dröm om att ta hand om skadade och utsatta djur. Till en början var det med sambon Mog Grudd, men sedan 2014 är det Pär Sjödin, 46, som äger hennes hjärta. Han är skriven ute på Djurö tillsammans med Lili, vilket till en början innebar distansjobb från jobbet i Karlstad.

– Det har avancerat till att han har skrivit sig hos mig förra månaden. Det har gått segt men nu trivs vi och han jobbar mer på distans då han har kvar sitt hus i Karlstad, sade Lili till Aftonbladet kort efter att de blivit sambos.

Den här säsongen blir Lili & Susie det första syskonparet som deltar i Så mycket bättre, det ska bli spännande att höra de andra artisterna tolka några av deras många, många hitlåtar från 80- och 90-talet!