Elvis barnbarn plötsligt död – stor chock i familjen!

Benjamin fick aldrig träffa sin berömde morfar.

Benjamin Keough, barnbarn till Elvis Presley, är död.Nu sörjer mamman Lisa Marie Presley.

Benjamin Keough toppar de amerikanska nyhetssajterna idag. Han hittades död i sin herrgård i Calabasas i Kalifornien, och polisen utgår i nuläget från att det rör sig om ett självmord, rapporterar TMZ.

Benjamin Keough var son till Lisa Marie Presley, som i sin tur är dotter till rockhistoriens kanske störste ikon genom tiderna, Elvis Presley.

Benjamin Keough, Elvis barnbarn, är död

Benjamin fick aldrig träffa sin berömde morfar.

Benjamin fick aldrig träffa sin berömde morfar.

Nu är Lisa Marie, fullt förståeligt, utom sig av sorg.

– Hon är helt bedrövad, otröstlig och helt förkrossad, men hon försöker förbli stark för sina elvaåriga tvillingar och sin äldsta dotter Riley. Hon avgudade den där pojken, säger Lisa Maries manager Roger Widynowski till TMZ.

Benjamin delade inte samma efternamn som sin ikoniske morfar – men musiken levde vidare i hans ådror. 2009 skrev han på ett lukrativt skivkontrakt, och när han syntes ihop med sin mamma blev människor extatiska.

– Ben är så lik Elvis. Han var på arenan Opry och det började tisslas och tasslas bakom scenen. Alla vände sig om och tittade när han var där. Alla ville ta en bild med honom, för det är iögonfallande, har Lisa Marie sagt tidigare.

Elvis dog också ung

Benjamin Keough blev bara 27 år gammal. Hans morfar Elvis dog också ung, som 42-åring, efter ett långvarigt missbruk och personligt förfall.

”Mot slutet var han deprimerad, överviktig och håglös, och med en passion för piller. Främlingar gav honom piller, Elvis lagrade dem. Han hade överväldigande tillgång till medicin”, skrev hans sköterska Letetia Henley i sin självbiografi.