Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Föräldrarna varnas för nya Julkalendern i SVT: ”Titta med barnen”

30 nov, 2022, 18:44 

Nu varnas alla föräldrar för årets julkalender i SVT.

Annons
Se nya trailern för SVT:s julkalender ”Kronprinsen som försvann” här!Brand logo
Se nya trailern för SVT:s julkalender ”Kronprinsen som försvann” här!

Imorgon är det den första december, vilket betyder att den årliga Julkalendern i SVT äntligen drar igång!

Årets äventyr heter Kronprinsen som försvann och beskrivs som ”en historisk vintersaga i en svunnen tid”. I rollerna ser vi bland annat Kerstin Linden, Xavier Canca-Englund och Maria Lundqvist.

Många barn och även vuxna är förstås otroligt nyfikna och exalterade inför årets julkalender och stora delar av Sverige kommer sitta bänkade framför tv:n imorgon.

Xavier Canca-Englund, Maria Lundqvist och Kerstin Linden spelar huvudrollerna i Kronprinsen som försvann.

Varningen till föräldrar – inför årets julkalender: "Game of Thrones"

På onsdagskvällen publicerar Expressen en recension av kritikern och redaktören Gunilla Brodrej, som liknar Julkalendern med den hyllade serien Game of Thrones.

Annons

Gunilla Brodrej skriver att Kronprinsen som försvann är ganska läskig redan från första avsnittet, men tillägger att det är "Disneyfierat till lagom nivå för att passa (nästan) hela familjen."

Hon fortsätter med att hylla det imponerande manuset och kulisserna:

"Årets julkalender är både välkonstruerad och sevärd. Det fuskas inte på de fysiska miljöerna, rollbesättningen är omsorgsfull och musiken bekant folkloristisk", skriver Gunilla Brodrej i Expressen.

Gunilla Brodrej fortsätter med att hylla rollbesättningen, men avslutar med att varna alla föräldrar för läskiga scener.

Annons

"Föräldrar och anhöriga får dock förbereda sig på att sitta och titta med barnen för här hotas med såväl svärd som mörka fängelsehålor", skriver hon.

Se trailern i videospelaren ovan!

Julkalendern sänds varje dag 1-24 december på SVT Play (publiceras kl 02.00), och vardagar i SVT1 och SVT Barn kl 07.15 och 18.45, helger kl 08.45 och 18.45.

Annons