Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här brister det i sändning för TV4-profilen när kamerorna rullar: "Sluta"

14 mar, 2024, 20:30 
Känslorna blir allt starkare i Sveriges mästerkock.
Annons

Det börjar dra ihop sig i TV4-programmet Sveriges mästerkock, och nu är det sex amatörkockar kvar som tävlar om äran och ett kokbokskontrakt.

Och det märks att tävlingen blir mer och mer på allvar. I det senaste avsnittet bubblar det över för jurymedlemmen Mischa Billing.

Här är TV4-stjärnorna som är ett par!Brand logo
Här är TV4-stjärnorna som är ett par!

Mischa Billing ryter ifrån i Sveriges mästerkock

25-årige Hugo Bergström är en av kockarna som utmärkt sig lite extra under säsongen. Trots sin ringa ålder är han en riktig fena i köket, och han har bjudit på rätter som fått juryns smaklökar att dansa.

Ja, att laga mat kan han, men det finns en sak som varit hans ständiga ovän: klockan. Maten i Sveriges mästerkock lagas under strikt tidspress, och Hugo har haft svårt att planera så tiden räcker till.

Annons

Nu när det börjar dra ihop sig i tävlingen höjs nivån, och Mischa Billing tolererar inte sådana missar längre. Det gjorde hon klart när hon provsmakade Hugos kötträtt med rotfrukter.

Hon konstaterar att köttet är välstekt, men går sedan vidare:

– Nu är det så här Hugo, du måste sluta att inte planera din tid. Gör du inte det, så kan du inte fortsätta vara med i tävlingen. Och om du inte börjar planera din tid så sjabblar du bort möjligheten som du faktiskt har. Nu är jag skarp mot dig!

Mischa Billing och Hugo Bergström i Sveriges mästerkock.
Mischa Billing skräder inte med orden.Foto: TV4

Svaret efter sågningen i TV4: "Tar hennes ord väldigt hårt"

Det är tydligt att Mischa är personligt investerad när hon säger till Hugo på skarpen. Och även om det inte är kul för Hugo att höra, förstår han var kritiken kommer ifrån.

– Hon blir nog arg för att hon ser att det finns mer att ge. Och det vet jag om också. Jag tar hennes ord väldigt hårt, men lär mig samtidigt av det.

Kanske var det precis det som behövdes för att ge Hugo en extra knuff. Han lyckades hänga kvar en vecka till i tävlingen efter att ha lagat sin elimineringsrätt, och såg till att planera ut sin tid betydligt bättre.

Foto: TT

Annons