Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Alversjö tappar kontrollen i sändning – börjar gråta

27 mar, 2023, 11:00 

Ida Kjos hjärtskärande ord om tvillingsystern Elin Kjos sista tid.

Annons

Förra veckan dog träningsprofilen Elin Kjos efter att ha varit sjuk i obotlig cancer. Under tiden var hon öppen om sin kamp mot sjukdomen och berörde flera personer.

Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023Brand logo
Kända svenska profilerna som lämnat oss 2023

Under söndagen gästade tvillingsystern Ida Kjos Nyhetsmorgon och berättade då att Elin drabbades av ett plötsligt hjärtstopp för en vecka sedan.

– Man gjorde hjärt- och lungräddning och sedan fick hon ligga i respirator för att få andningshjälp. Vi försökte väcka henne igen men då kom hon aldrig tillbaka. Det i sig var traumatiskt.

Jenny Alversjö om sista mötet med Elin KJos

Programledaren Jenny Alversjö var märkbart tagen att höra om Elins sista tid i livet och hade svårt att hålla tillbaka tårarna.

Annons

Elin var ofta gäst i Nyhetsmorgon och flera programledare hade en speciell relation till henne. Inte minst Jenny Alversjö, som var den sista personen att intervjua Elin den 5 februari i Nyhetsmorgon.

– Det var faktiskt på min födelsedag, så jag minns det väldigt, väldigt väl. När hon kom var hon så levande och glad och hennes blick som alltid var så pigg och nyfiken. Hon bara lös när hon kom in i studion, sa Jenny Alversjö till Aftonbladet.

Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon
Jenny Alversjö var den sista personen att intervjua Elin Kjos.

Elin ville inte prata om döden

Ida berättar i Nyhetsmorgon att Elin aldrig ville prata om döden, att det livet som var det väsentliga.

– Jag vet att jag en gång närmade mig den frågan sa hon alltid: ”När jag är död är jag död, då spelar det ingen roll. Jag är ju här nu. Nu pratar vi om livet”.

Elin Kjos blev 35 år gammal.

Ida Kjos i Nyhetsmorgon
Ida Kjos berättade om systern Elin Kjos sista tid i livet.

Foto: TT/TV4

Annons