Lasse Holm har fått hemskt besked: "Blir en sorglig jul"

19 dec, 2020, 19:00 
Lasse Holm har fått ett riktigt tråkigt besked till jul.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?

Lasse Holm är en av Musik-Sveriges verkliga giganter. Han har själv spelat in en uppsjö hits och skrivit ungefär lika många till åt andra artister. Det är dängor som överlevt i decennier och som fortfarande nynnas av människor i alla åldrar.

Men musikbranschen står mer eller mindre stilla just nu. Under coronapandemin har möjligheterna till konserter och turnéer varit i stort sett obefintliga. Det fick Lasse själv känna på.

– Diggiloo blev ju inte av i år, och det är bedrövligt. Sedan arbetar jag med en musikal, det är min bebis. Men många av mina kollegor i musikbranschen har ju fått ta andra jobb, inom vården till exempel. Det går inte att försörja sig på sin musik för alla. Det är elände och katastrof, har Lasse berättat för Svensk Dam.

Recept.se Nyhetsbrev

Lasse Holm: "Det blir en sorglig jul"

Lasse Holm
Lasse Holm får en bitterljuv jul.

Även på det privata planet har pandemin tvingat Lasse, som vanligtvis är en gladlynt person, till tråkiga eftergifter. En sådan kommer till jul.

Annons

– Jag och min fru ska fira med vår dotter och hennes familj, de ska resa upp från Köpenhamn. Men min son och hans familj kommer inte att komma. Det har utbrutit corona i deras närhet, så de fick tänka om. Det är ju väldigt tråkigt. Det blir en sorglig jul, just i det perspektivet, säger Lasse.

Lider med de ensamma

Lasse har hunnit fylla 77 och tillhör därmed virusets riskgrupp, trots att han känner sig pigg och kry. Han känner med landets seniorer, som lider tungt under restriktionerna.

– Bara det att man inte får träffa sina barnbarn, det är ju vanligtvis en av ljuspunkterna för en gammal person. Så det blir en väldigt sorglig tillvaro. Livskvaliteten hamnar på skam. Jag känner ju mig privilegierad, jag har en gård i Västergötland och en fantastisk hustru. Men sitter man ensam hemma i en etta så kan det ju bli väldigt deprimerande, har Lasse berättat.

Annons