Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marie Fredrikssons man ärvde hennes miljoner – så lever han idag

10 dec, 2020, 13:30 
Det har nu gått ett år sedan marie Fredriksson dog, och ingen stod henne närmare än maken Mikael Bolyos, 63.
Annons
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

För ett år sedan förlorade världen en älskad konstnär när Marie Fredriksson gick bort i sviterna av cancer efter en lång och ibland väldigt jämn kamp mot sjukdomen. Det blev direkt en världsnyhet, ingen kan väl glömma hennes röst till tonerna av musiken i It must have been love, soundtracket till storfilmen Pretty Woman med Julia Roberts i huvudrollen?

Maken Mikael var Marie Fredrikssons största stöd

En av de personer som fanns med Marie under hela hennes karriär och genom hela kampen mot cancern var hennes make, musikern Mikael Bolyos, 63. Det började som ett samarbete i musikstudion men snart blev de ett par och de gifte sig 1994, och han fanns vid hennes sida in i det sista.

När hon blev sjuk första gången 2002 var hon precis på väg att åka på turné med Roxette, men föll ihop hemma precis innan och på sjukhuset konstaterades det att det berodde på en hjärntumör.

­Mikael var ett stort stöd för Marie, men även han hade tidvis svårt att hantera sjukdomen. När det såg som allra mörkast ut fanns det tillfällen han ville undanhålla viss information från läkarna från Marie.

mikael bolyos marie fredriksson
Maries man Mikael Bolyos med parets två barn Josefin och Oscar.

– Det var otroligt komplicerat. Viss ­information ville jag ju inte ­berätta för Marie, för det var så en fruktansvärt nattsvart prognos, säger han i en dokumentär som sändes i SVT 2012.

Annons

Marie Fredriksson gjorde comeback med Roxette

Men Marie gjorde det omöjliga, hon överlevde cancern och det blev en comebackturné med Roxette, och hon fortsatte vara aktiv som artist ända fram till 2017, då hälsan återigen satte stopp för turnerandet. När det blev dags att fira hennes 60:e födelsedag valde hon också att göra det tillsammans med maken och resten av familjen.

– Genom åren har jag firat rejält; födelsedagar, listplaceringar och platinaskivor och det har varit fantastiskt! Jag har också haft fester, releasepartyn och kalas i mängder. När jag nu har glädjen att fylla 60 år, passar jag på att göra det i lugnt läge med enbart min närmsta, kära familj och ser mycket fram emot det! skrev Marie Fredriksson till Aftonbladet i samband med sin 60-årsdag.

Till sist kom cancern tillbaka och Marie gick bort den 9 december 2019. Efter sig lämnade hon en fömögenhet på ungefär 50 miljoner kronor, som Mikael Bolyos ärvde, har Aftonbladet tidigare rapporterat. Han bor kvar i Danderyd, där paret bodde tillsammans i en villa innan Maries tragiska och allt för tidiga bortgång.

Annons