Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Masked Singer försvinner från rutan – oklara framtidsbeskedet från TV4

22 maj, 2022, 10:00 
David Hellenius, Felix Herngren och Pernilla Wahlgren

Så ser framtiden ut för succén.

Annons
Här är alla masker som tävlar i ”Masked singer” 2022!Brand logo
Här är alla masker som tävlar i ”Masked singer” 2022!

Masked Singers andra säsong har nått sitt slut – och vilken färgsprakande resa det var! Det var det norska tvillingparet Marcus & Martinus som gömde sig bakom masken, och stod för säsongens största chock.

Nu är programmet borta ur tablån för i år men när, eller om, det dyker upp igen är oklart. Och kanalen TV4 kommer med kryptiska besked...

Läckta listan – stämde

Ja, det blev en riktig chock när det visade sig vilka som gick segrande ur den andra upplagan av Masked Singer. Inte bara för att det var två personer under masken – tvillingparet hade verkligen grundlurat juryn och upprätt varannan gång! Utan även för att supergissaren Pernilla Wahlgren lyckades knäcka koden, i sista sekund!

Just gissningsmomentet i Masked Singer, som är programmets ryggrad, har det stormats en del kring. Det var förödande uppgifter när det tidigare kom ut information om en lista som läckt på nätforum, med alla deltagare, innan programmet ens hade sänts.

Annons

Vem det är som hade läckt listan, är fortfarande oklart, och TV4 har sagt att det inte är något de kommer utreda. Nu när alla identiteter är röjda, går det också att fastslå: listan stämde. Och den mystiska boven – ja, den går fri.

Spelmannen vann! Eller ska vi säga Spelmännen?

Beskedet

Den avslutade säsongen är som sagt den andra omgången av det märkliga programmet som tagit Sverige med storm. Programmet finns i flera andra länder och har varit precis lika lyckade, men inte ens jurymedlemmen Måns Zelmerlöw hade kunnat ana vilken succé det skulle bli här hemma.

När framgångarna var ett faktum efter första säsongen, blev han chockad.

– Jag hade sett det i England och tyckte att det var fantastiskt bra. Men det är ju ett jättemärkligt format, och jag tänkte att ”vi svenskar är rätt kräsna, det här kommer aldrig att funka”, säger han till Aftonbladet.

– Sedan såg man första programmet och våra tittarsiffror, som vi inte hade upplevt sedan ”Rena rama Rolf”.

Det är många som vill se en tredje säsong, med nya mystiska kändisar och nya roliga karaktärer. När Nöjeslivet når TV4 för ett framtidsbesked är det allt annat än solklart.

”Vi får återkomma om det”, skriver Frida Ekberg på TV4 i ett mejl till sajten.

Det är helt enkelt bara att hålla tummarna för att tittarsuccén återvänder till tablån!

Foto: TT

Annons