Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Melodikryssets Anders Eldeman tvingad till sjukhus – efter sista radiosändningen

06 jul, 2022, 08:00 
Anders Eldeman

Det var ett riktigt mardrömsdygn för den folkkäre radioprataren.

Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

För lite mer än en månad sedan kom radioprofilen Anders Eldeman med det stora beskedet. Han slutar som programledare i populära Melodikrysset, och det är dags att gå i pension.

Det var för strax två veckor sedan som han gjorde sin sista sändning, och dygnen därpå tog en abrupt vändning, berättar han för Aftonbladet.

Lämnar programmet

Ja, 61-åriga Anders Eldeman har varit sin tjänst i Melodikrysset i P4 trogen under åren. I hela 26 år har lyssnarna kunnat lyssna på när Anders på lördagar ställer kluriga musikfrågor – som han dessutom konstruerat själv.

Men nu var det dags att kasta in handduken, och lämna över facklan till nya förmågor. Ett beslut som Anders funderat på under en längre tid.

– Jag är nöjd på gränsen till lättad att slippa det här varje vecka. Det känns väldigt skönt och jag känner att jag verkligen har tagit rätt beslut. Det växte fram förra sommaren och sedan sade jag upp mig i december och det har känts väldigt självklart sedan dess, säger han till Aftonbladet.

Annons

Efterträdaren blev istället två, och det är eminenta Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson som leder krysset framöver.

Annika Jankell
Ena halvan av nya Melodikrysset, Annika Jankell.
Anna Charlotta Gunnarson
Och andra halvan, Anna Charlotta Gunnarson. Duon kommer styra programmet ensamma, och byta av varandra varannan vecka.

"Skakade och svettades floder"

På midsommardagen gjorde Anders sitt vemodiga sista avsnitt, men han fick snabbt annat att tänka på än att sörja svunnen tid. Bara två dagar senare, på måndagen, tvingades han akut in till sjukhus med kräksjuka.

– Jag fick sommarkräksjukan i hundraåttio. Det kom saker ur båda ändar och gärna samtidigt. Efter en kvart hade man ingen värdighet kvar och det där höll på i tre dagar. Jag hade feber och frossa och låg under tre täcken och skakade och svettades floder, berättar han för Aftonbladet.

Annons

Ett par dagar senare mådde han bättre, och på fredagen tog sig ut på stan tillsammans med flickvännen Anna Perning. Det hela tog sig dock en abrupt vändning, och han blev sämre och tvingades åka in till akuten igen där han blev inlagd på S:t Görans sjukhus.

– Jag fick flera påsar dropp och de tog en massa prover. Det visade sig att jag var helt uttorkad av den här kräksjukan. Jag var så dålig att de behöll mig i tre dagar. De tryckte i mig både vätska och massa antibiotika så jag är stucken i alla armar, säger Anders till Aftonbladet.

Nu har han fått vila upp sig och återhämtat sig efter de jobbiga dagarna och mår bättre. Han berättar att han planerar att åka ut i skärgården, och vi hoppas att han får samla krafterna där rejält!

Foto: TT

Annons