Musikhjälpen 2020: Anders Tegnells bidrag chockar alla

Musikhjälpen 2020: Anders Tegnells bidrag chockar alla

Musikhjälpen 2020 bjuder på en rejäl överraskning. Anders Tegnells bidrag väcker reaktioner.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?
Slå på ljud

Musikhjälpen 2020 är i full gång. Totalt kommer man att sända 144 timmar på ”Ingen människa ska lämnas utan vård” – allt för att samla in pengar till bättre behövande.

Programledartrion Brita Zackari, Felix Sandman och Farah Abadi ska göra maratonpass i Musikhjälpenburen, men de kommer också att få gott om sällskap. Arister som The Mamas, Tove Styrke, William Spetz, Arvingarna, Benjamin Ingrosso, Veronica Maggio och Zara Larsson ska dyka upp under veckan. Det blir dessutom intervjuer med gäster som David Sundin och Sarah Sjöström.

Utöver sändningarna så kommer det även att auktioneras ut både fysiska ting och upplevelser, där vinsten går direkt till insamlingen. Ett av de mest överraskande bidragen står Anders Tegnell för.

Musikhjälpen 2020 – så bidrar Anders Tegnell

En undersökning från Livsmedelföretagen visade nämligen att statsepidemologen är drömgästen vid svenskens julbord. Det har hans döttrar tagit fasta på.

Här är auktionen som ligger ute på Musikhjälpens hemsida.

"Vår pappa är tydligen den som flest vill fira jul med i år. Det förstår vi - han är ju fantastisk.

Nu har ni alla chansen att vara med en stund på Anders Tegnells jul. Vinnaren av den här tävlingen får nämligen vara med under härliga fem (digitala) minuter på vår julafton! Tid och detaljer bestäms med vinnaren.

Skänk en slant för att komma vidare till finalen! Tillsammans gör vi skillnad! God tävling och god jul önskar Emily, Saskia och Annemiek, döttrar till Anders Tegnell."

Väcker starka reaktioner

Och rykten om auktionen, som tar slut på söndag klockan 23.30, har redan hunnit spridas. På sociala medier snackas det mycket om tävlingen, som lär bli en av årets upplagas mest omdiskuterade.

"Hörde jag rätt? Ett pris i Musikhjälpen i år är att få tillbringa(på länk antar jag) fem minuter med Tegnell och dennes familj på julafton....", skriver journalisten Chris Forsne.

Det ska dock tilläggas att det inte är högstbjudande som vinner, utan vinnaren lottas fram.

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. Det sänds dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play fram till söndag kväll.

LÄS MER: Så var Silvias brors hemliga begravning

LÄS MER: Silvias innersta krets – så lever de idag