Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Steffo Törnquist ilsknar till – ryter ifrån efter stjärnans diss: "Får skylla sig själv"

20 maj, 2023, 10:00 

Steffo Törnquist är inte ense med stjärnan.

Annons
5 saker du inte visste om Steffo TörnquistBrand logo
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Nyhetsmorgon-stjärnan Steffo Törnquist är inte känd för att vara någon blyg viol. Han säger gärna vad han tycker, och skräder inte heller med orden.

Det fick vi se prov på under fredagens sändning av Nyhetsmorgon, som han rattade ihop med Sofia Geite. Ett specifikt ämne fick nämligen Steffo att ryta ifrån.

Världsstjärnans diss till Sverige efter konserten

Sverige ligger i hetluften. I alla fall om man har nåtts av den senaste debatten på sociala medier, efter världsstjärnan Beyoncés konsert i Stockholm.

Hon är en av världens största artister, och inledde sin turné med två konserter i Friends Arena med start 10 maj. Fans från hela Sverige hade samlats i Solna för att få bevittna när hon gjorde sin magi.

Annons

Men några dagar senare kom bakslaget. Beyoncé uppträdde i Bryssel, och utbrister i mellansnacket: "Ni är den bästa publiken hittills på turnén".

Problemet är att hon dessförinnan bara uppträtt i Friends Arena. Detta har gett upphov till vilda diskussioner – är Sverige en dålig publik?

Beyoncé på scen i Friends arena
Det blev en omtalad turnéstart.

Steffo Törnquists syrliga pik efter dissen

Åsikterna har varit många, och nu var det dags för gänget i Nyhetsmorgon att sätta tänderna i frågan. Det är tydligt redan innan det är dags för ett inslag med journalisten Sara Kinberg att avhandla ämnet att Steffo är lite irriterad. Det verkar som att han inte tycker Beyoncés ord är befogade.

– Det är olika kulturer. Vi är lite mer stillsamma. Här var det också en tre timmar lång show, man tröttnar. Även de mest ”hard core” människorna bakom mig satte sig ned och scrollade på telefonen, förklarar Sara.

Annons

Steffo hoppar in:

– Och! Läste du Fredrik Strage imorse? Han skrev ”Beyonce hade sitt mellansnack på prompter och anstränger man sig inte mer än så, då sitter jag ner"

– Man såg också den extremt väl, konstaterar Sara som var på plats.

Sofia Geite och Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon

Hon fortsätter med att slå fast att svenskarna inte är en tråkig publik, men att artister som Håkan Hellström och Veronica Maggio går hem mer. Dessutom menar hon att Sverige är en rocknation, och visar upp ett klipp från en konsert med bandet Sabaton.

– Om artisterna bara kommer in och kör lite mer gitarrsolon, svarar Steffo.

– Hon har valt fel genre, skojar Sara.

– Exakt. Hon får skylla sig själv, avslutar en syrlig Steffo.

Foto: TV4

Annons