Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Valdygnets 5 största snackisar - i sociala medier

09 nov, 2016, 10:32 
Ellen Myrgård Lindén
Klockan 08.30 stod det klart att Donald Trump blir USA:s nästa president. Men vad hände egentligen under valnatten? Och vilka var de största snackisarna i sociala medier?
Annons
donald1 ibl

Efter en enorm vändning i valspurten stod det klart att USA:s nästa president heter Donald Trump. Under natten tog han hem flera av de tyngsta delstaterna och gick minut för minut allt närmare en seger i det amerikanska presidentvalet. Men hur har reaktionerna sett ut i sociala medier? Vilka Twitter-missar och svårtolkade bilder sticker ut i mängden? Vi har listan med valdygnets största snackisar!

  1. Eric Trumps Twitter-miss. Donald Trumps son tog en bild på sin valsedel med texten ”Det är en stor ära att få rösta på min far! Han kommer att göra ett utomordentligt arbete för USA! #MakeAmericaGreatAgain”. I delstaten New York är det dock olagligt att offentligt publicera bilder på ifyllda valsedlar. Inlägget fick genast lov att raderas.
  2. Stevie Wonders vassa pik. Stora kändisar har varit otroligt synliga under den här kampanjen. Och de har gjort allt för att stötta just sin favoritkandidat. Den legendariske musikern Stevie Wonder, som är blind, jämförde till exempel en röst på Trump med att låta honom själv köra bil.
  3. Trump-tårtan. En tårta, föreställande den republikanske presidentkandidaten, var plötsligt påväg mot Trump Tower i New York. Bakverket var inte beställt och fick därför föras bort med omedelbar verkan. Detta på grund av säkerhetsrisken.
  4. Bilden alla pratar om. “Litar inte Donald Trump på sin fru?”, var en mening som snabbt började florera i sociala medier efter att presidentkandidaten själv och hustrun Melania hade lagt sina röster. På bilden, som ursprungligen är fotad av CNN, ser man nämligen att Donald Trump sneglar på sin frus valsedel. Kanske för att vara säker på att hon verkligen röstade på honom?
  5. Röstade inte George W Bush på Donald Trump? Den kontroversielle radiopersonligheten Rush Limbaugh påstår att George W Bush, som var republikansk president mellan år 2001 och 2009, la sin röst på Hillary Clinton. Det råder dock delade meningar om huruvida det ligger någon sanning i Limbaughs uttalade.
donald twitter

 

 

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL, Twitter

Annons