Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Valet avgjort! Här är USA:s nästa president

09 nov, 2016, 09:12 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
Nu står det klart vem som blir USA:s 45:e president. Republikanen Donald Trump och hans familj intar Vita Huset.
Annons
trump hillary ibl

Vid klockan 08.30 stod det klart. Republikanen Donald John Trump, 70, blir USA:s nästa president. Han vann därmed över demokraten Hillary Clinton som, enligt uppgift, har ringt Donald Trump för att gratulera och erkänna sig besegrad. Strax efter att valresultatet hade tillkännagetts höll den nya presidenten ett segertal. I det sa han bland annat att han vill vara “alla amerikaners president” och att han har som mål “att återupprätta den amerikanska drömmen”. Resultatet förvånar många då både undersökningar och analyser har pekat i Hillarys riktning. Men istället blir det alltså kontroversiella Donald Trump – vars valkampanj skakades av flera skandaler.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Tack så mycket alla. Ledsen att ni fick vänta. Det är komplicerade angelägenheter. Jag har precis mottagit ett telefonsamtal från Hillary Clinton där hon gratulerade oss till segern, sa Donald Trump i sitt tal.

donald trump ibl

Donald Trump har en bakgrund som företagsledare, investerare och fastighetsägare. Före valkampanjen var han mest känd för sina stora skyskrapor på bland annat Manhattan. Donald Trump har varit gift tre gånger och har fem barn. Mellan 1977 och 1992 var han gift med Ivana Trump. Tillsammans fick de sonen Donald Trump, Jr, dottern Ivanka Trump och sonen Eric Trump. Mellan åren 1993 och 1999 var han gift med skådespelaren Marla Maples och de fick dottern Tiffany Trump. 2005 gifte han sig med den slovenska modellen Melania Trump och tillsammans har de sonen Barron Trump.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL

Annons