Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia


Redaktionell policy på Svensk Damtidning

Svensk Damtidning är ett 133 år gammalt varumärke som varje vecka strävar efter att underhålla, inspirera och uppdatera våra läsare med nyheter om kungligheter och den svenska nöjesvärlden.
Vi är både en veckotidning, en sajt och sprider även våra nyheter via sociala medier, nyhetsbrev och genom vår mobilapp Svenskdam. Vår ambition är att nå fler målgrupper genom att göra nyheterna så tillgängliga som möjligt – oavsett om du som mediakonsument vill läsa oss genom en tidningsprenumeration, ett enskilt ex i lokala kiosken, på den digitala prenumerationstjänsten Readly eller visa hemsidan och våra sociala medier.
Vi erbjuder blixtsnabb nyhetsrapportering dygnets alla vakna timmar och vill du komma i kontakt med redaktionen eller Aller medias kundtjänst strävar vi efter att ge svar så snabbt som möjligt.

Redaktionell policy

Lika viktigt som det är att vara störst och först inom ämnet kungligt, lika lite tummar vi på viktiga regler och publiceringsbeslut för att nå ut med våra berättelser.
Vi tillämpar god publicistisk sed, följer de pressetiska reglerna och skriver inte om vårdnadstvister och otrohetsaffärer som kan skada någon av parterna eller tredje part. Svensk Dam har också åtagit sig att följa "Spelregler för press, radio och tv", som omfattar regler för publicitet, yrkesetik och riktlinjer mot textannonsering.

Källkontroll

Redaktionen kvalitetssäkrar ständigt uppgifter via exklusiva citat och expertröster. Vi är lyhörda för trender men kontrollerar alltid texter, som kan vara känsliga, innan publicering. Oavsett om det är en stor nyhet eller mindre snackis.
Vi skildrar offentliga personers liv, både i och utanför strålkastarljuset. Utan att äventyra någons säkerhet eller publicera obekräftade uppgifter som kan skada personen i fråga.

Så behandlar vi källor och intervjupersoner

Ögonvittnens berättelser och bilder, från den kungliga världen, publiceras först när vi har kontrollerat sanningshalten och sökt hovet för en kommentar. Använder vi läsares tips garanterar vi källskydd och möjligheten att vara anonym.
Svensk Dam citerar alla intervjupersoner ordagrant men redigerar citaten vid behov, för att göra dem mer begripliga för läsaren. Personer under 18 år intervjuas alltid med målsmans godkännande. Kungliga barn, vars kungliga föräldrar har godkänt intervjutillfället, är undantagna.

Korregeringar/avpublicering av artiklar

Mindre korrigeringar i artiklar kan utfärdas av redaktör i tjänst men avpubliceringar görs sällan – och i så fall efter beslut av vår ansvarige utgivare, Johan T Lindwall.

Annons