Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Konstnären Eva Paradis fina ord och vackra gåva till Victoria

26 jul, 2017, 14:01 
AvRed Aktionen
Konstnären Eva Paradis driver välrenommerade Paradisverkstaden på Öland tillsammans med sin familj. Till kronprinsessan Victorias födelsedag skapade Eva en alldeles speciell present till Victoria.
Annons

Konstnären Eva Paradis gav Victoria en personlig skulptur på 40-årsdagen. En squash i lera med ett skaft som strävar uppåt. Den är tänkt som en symbol för kronprinsessans generösa hjärta och tydlighet.

– Formen är inspirerad av kronprinsessan Victorias utstrålning berättar Eva. En kvinna som utstrålar värme och medkänsla i kombination med stor integritet.

Och Eva Paradis bör ju veta, de har träffats en hel del  genom arbetet sedan Victoria var helt ung.

Eva Paradis från Paradisverkstaden har formgett den vackra vasen. Bild: Paradisverkstaden

Paradisverkstaden på Öland – en kunglig hovleverantör

Paradisverkstaden på Öland, som Eva driver tillsammans med familjen, är nämligen kunglig hovleverantör sedan 1986 och hon minns att Victoria tidigt intresserade sig för de specialbeställda gåvor hon skulle överlämna på sina resor. Och åren flyger snabbt, nu är ju kronprisessan som alla vet en omåttligt populär nybliven 40-åring.

Annons

Eva passade på att ge den personliga presenten till henne vid mottagningen på Solliden.

– Hon såg väldigt glad ut och sa att hon tyckte om den, säger Eva i anspråkslös ton och tillägger att hon inte tar för givet  att kronprinsessan väljer att ha skultpturen framme.

Victorias klädstil inspiration

Men när Victoria fyllde 25 gav Eva Paradis henne ett stort handgjort ägg i guld och vitt. Och det placerade hon i sitt ämbetsrum på Slottet. Så gissningsvis hittar födelsedagsbarnet en väl synlig plats även för “squashen”.

Högtidsgåvan är skulpterad i lera och glaserad i skiftande blåtoner, som ser lika vackert ut som det låter. Det gröna skaftet symboliserar det jordnära och urprungliga.

I anslutning till skulpturen följer Eva Paradis upp formspåket med en vas i samma glasyrtoner som därmed glider från vitt till ljusa blåtoner, violett och plommon.

– Jag har tänkt på Victorias klädstil, förklarar Eva. Hon är ingen rosa prinsessa, utan mer sober och elegant.

Annons

Skulpturen finns som samlarobjekt

Det är dock inte bara kronprinsessan Victoria som har möjlighet att njuta av de fina formerna och färgerna i skulpturen. Paradisverkstaden har även lanserat en kollektion i limiterad utgåva samlarobjekt för alla som vill minnas det stora jubileumsåret.

Kollektionen består av en vacker vas, en ljusstake samt en liten söt burk i samma vackra stil som skulpturen som kronprinsessan fick av Eva Paradis.

Begränsad upplaga: Beställ din favorit från Svensk Damtidning redan i dag!

Text: Kristina Svedsell, svenskdam.se

Denna artikel är framtagen i samarbete med Aller Media shop (reklamlänk). Samtliga länkar leder till en sida där du kan köpa produkterna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons