Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drömlösningen: Slipp vintern och lev billigare

03 aug, 2018, 19:31 
AvMalin Perlheden
Drömmer du också om att fly söderut när vinterkylan biter? Du behöver inte betala dyra pengar för ett eget boende eller binda upp dig på långa kontrakt. Det finns ett betydligt billigare alternativ där du dessutom sparar pengar på dina vardagsutgifter!
Annons

Varje år flyttar tusentals svenskar utomhus och vanligast är att flyttlasset går till USA, Storbritannien och Norge, enligt statistik från organisationen Svenskar i världen. Utöver alla som flyttar permanent, börjar det också bli allt vanligare  att tillbringa den kalla vintern utomlands och där är solsäkra Spanien ett givet val för många.

Sista kvartalet 2017 köpte över 1 000 svenskar bostad i Spanien, en ökning med 34% jämfört med samma period ett år tidigare, skriver Expressen.

Spanien billigare

Att valet faller på just Spanien är föga förvånande; i sydvästra Europa lockar en mild och skön vinter, lägre skatter och levnadskostnader än hemma i kalla Skandinavien. Vill du få mycket för semesterpengarna är Spanien alltså ett riktigt bra alternativ. Ett eget boende kostar dock en slant och med det ökande intresset följer priserna, och många är därför tveksamma till att göra en stor investering.

Annons

Långtidssemester ett säkert alternativ

Ett allt vanligare alternativ är att åka på en så kallad långtidssemester där du bokar ett färdigt paket med flyg och boende men under en lite lägre period än en genomsnittlig semester. Under 3-4 veckor bor du förvisso på hotell, men långtidsalternativen har en mer hemmastadd känsla och faciliteter i rummet som gör att du kan anpassa boendet efter dina egna rutiner.

Resebolaget Aller travel är specialiserat på långtidssemestrar i Spanien och har skandinaviska värdar på samtliga resorter som hjälper besökarna att känna sig trygga och hitta en social sammanhållning – ett perfekt alternativ även för den som reser ensam.

Flera av långtidsalternativen går till den så kallade Solkusten, en av de största svenskkolonierna där många väljer att tillbringa vintermånaderna.

2 populära alternativ på spanska Solkusten

Crown Resorts Club Delta Mar

På Crown Resorts Club Delta Mar som ligger i Riviera del Sol, mellan Fuengirola och Marbella, bor du längs med Costa del Sol. Du har tillgång till en gemensam utomhuspool.

Hotel El Puerto

Hotel El Puerto ligger i hjärtat av Fuengirola och bara 40 meter från stranden. Från den sköna takterrassen med swimmingpool, solstolar, snack-bar och loungemöbler njuter man av en imponerande panoramautsikt över Costa del Sol.

Och ett på Mallorca…

Portofino Apartments ligger centralt i Santa Ponsa med utsikt över stadens gröna lunga och inte långt från den långsträckta sandstranden.

Annons