Bakslaget för Zlatan och Helena – efter övertrampet

Bakslaget för Zlatan och Helena – efter övertrampet

Zlatan har brutit mot reglerna och det kan få konsekvenser för hela familjen.

Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger
Slå på ljud

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i den svenska landslagströjan efter flera år av bojkott och ingen kunde vara gladare än Helena Seger och barnen, som i och med det får ha Zlatan hemma på svensk mark lite oftare än förut.

Men nu har det uppstått trubbel. Zlatan är sedan flera år tillbaka delägare till bettingsajten Bethard, och varken internationella fotbollsförbundet Fifa eller Uefa tillåter att de som spelar i deras turneringar har ägandeintressen i företag som bettar på deras matcher, skriver Expressen.

Enligt Uefa bröt han mot deras regler när han spelade en match i Europa League med sitt klubblag Milan förra året, och med landslagscomebacken tidigare under våren bröt han även mot Fifas regler, då det är de som arrangerar landslagsturneringarna.

Enligt Expressen kan det här nu få digra konsekvenser som drabbar hela familjen. Straffet för den här typen av övertramp kan hos Fifa bli upp till en miljon kronor i böter och i värsta fall kan Zlatan bli avstängd från all fotbollsrelaterad aktivitet i upp till tre år.

Uefa har på sin hemsida meddelat att en officiell utredning är inledd.

Expressen har pratat med Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand, som menar att de tidigare velat ha klarhet i reglerna, men just när det kommer till detta fall är utredningen inget de var beredda på.

– Alla spelare som är aktuella för truppen får Janne kommentera. Det vi konstaterar är att Fifas regelverk, som vi har sökt tydlighet kring, behöver tydliggöras. Vi har oberoende av det här sökt Fifa under flera års tid för att reda klarhet i deras regelverk.

Skulle de finna att Zlatan brutit mot reglerna är det inte bara en potentiell ekonomisk smäll för hela familjen, utan Zlatan kan få problem med att över huvud taget utöva sitt yrke som fotbollsspelare.