ANNONSSAMARBETE MED REMITTERE
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Enkla (och oväntade) skönhetstrenden som gör underverk för hår och hud

12 feb, 2024, 14:39 
Har du tröttnat på att vakna med frissigt hår och ett torrt ansikte? Att välja rätt örngott kan faktiskt göra stor skillnad för både din sömnupplevelse, och för din hud och ditt hår.

En tredjedel av våra liv tillbringar vi i sömn, och trots att vi spenderar mycket tid i sängen är det svårt att veta vilka sängkläder man ska välja. Valet av örngott har en större påverkan på hud och hår än vad man faktiskt kan tro. Det är en enkel förändring som kan leda till en stor förbättring.

Här listar vi tre fördelar med att byta ut dina klassiska bomullsörngott mot de underbart sköna (och otroligt snygga) satinörngotten.

1. Ger starkare hår

Håret, liksom kroppen, genomgår förändringar i samband med åldern. Det blir torrare, tunnare och mer skört. Att byta ut örngotten från den klassiska bomullen till satin gör att ditt hår glider friktionsfritt när du vrider, vänder och rör på dig, vilket bidrar till att håret mår mycket bättre under de långa timmarna du spenderar på kudden varje natt. Risken för slitage och eventuella tovor minskar, eftersom det glider lättare över kudden och inte fastnar i tygets fibrer och du slipper vakna upp med frissigt hår.

Foto: Remittere

2. Motverkar torr och känslig hy

Att byta till ett satinörngott hjälper också hudens naturliga PH-värde och fuktnivå vilket är bra för dem med torr och känslig hy. Materialet besitter hypoallergena egenskaper vilket innebär att det är allergivänligt så du slipper vakna upp med en hudirritation. Detta ger din hud en ny glöd medan fina linjer reduceras och du vaknar upp med en lyxig lyster – enbart genom att sova!

3. Funkar lika bra oavsett årstid

Förutom att det hjälper dig till en god natts sömn, fungerar satinörngottet lika bra under vintern som under sommaren. Satintyg har en temperaturreglerande förmåga som innebär att det bidrar till att hålla hudens temperatur oavsett om det är varmt eller kallt i rummet. Det stör alltså varken sömncykeln, hårkvalitén eller rubbar hudens balans.

Att investera i ett örngott som tar hand om huden och håret när du sover är alltså ett riktigt beautyhack, och att välja satin är ett toppenalternativ för dig som vill både rädda ett slitet hår, och samtidigt reparera din hud. Förutom att det är bra för hår och hud, är det också hållbart och otroligt skönt.

Remittere är ett svenskt UF-företag som tillverkar satinörngott i högsta kvalitet. Klicka här för att komma direkt till deras Instagram-konto!