Här reagerar Daniel efter privata frågan – tryckta stämningen i direktsändning

18 sep, 2022, 22:00 
Rania Shemoun Olsson och prins Daniel

Prins Daniel reagerar direkt efter frågan i TV4!

Annons

I torsdags förra veckan firade prins Daniel 49 år. Det blev en privat tillställning under traditionella former och en försiktig smakstart på nästa års storslagna storfirande.

– Det blir väldigt speciellt nästa år. 15 september 2023 firar kungen 50 år på tronen och det är prins Daniels 50-årsdag, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Prins Daniel är som bekant en person som innan offentligheten inte gjorde mycket väsen av sig. Han har alltid varit integritetens man och har alltid gillat att hålla det privata privat.

Prins Daniels glädjebesked

När Daniel träffade Victoria ägde han ett gym och var en framgångsrik entreprenör. Idrottsintresset har han tagit med sig ända in i den kungliga världen, och lyckats integrera det stora intresset för träning och hälsa.

Efter två års uppehåll kunde äntligen folk samlas igen i Hagaparken under prins Daniels initiativ ”pep-dagen”, som uppmuntrar alla ungdomar till ett aktivt och hälsosamt liv.

Annons

På bilder kunde man se hur prins Daniel, barnen prinsessan Estelle och prins Oscar, provade på flera olika aktiviteter. I publiken stod kronprinsessan Victoria och hejade på.

Prins Oscar
Prins Oscar verkade uppskatta pep-dagen.

Stela stämningen i direktsändning

TV4 var också på plats för att få en pratstund med prins Daniel om initiativet. Men när journalisten Rania Shemoun Olsson ställer en fråga blir det aningen stel stämning för någon sekund.

– Det nya för i år är ju att Pep-dagen finns på 30 andra platser runt om i hela Sverige. Det här är en väldigt viktig dag för prinsen, väldigt personligt också, säger Rania och möts av en frågande Daniel:

– Haha, tänkte vad ska det här leda till? säger han innan han fortsätter glatt:

– Jag brinner och känner jättestarkt för de här frågorna och har alltid gjort. Jag är jätteglad att vi har ett samarbete med Fritidsbanken, som är ett bibliotek för sport och fritidsutrustning som finns i 120 kommuner runt om i Sverige, och den här Pep-dagen gör vi tillsammans med dem.

Prins Daniel och Rania Shemoun Olsson
Prins Daniel blir ställd av Rania Shemoun Olssons fråga i TV4.

Foto: TT/TV4

Annons