Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Caroline Bielke bjuder på vilt över Stockholms takåsar

25 jan, 2018, 08:30 
AvRed Aktionen
I sju delar får vi följa med hem till adelsdamerna som bjuder på en utsökt middag. Färsk fisk, vilt och hemlagat är dressyrryttaren Caroline Bielkes melodi när hon bjuder in familjen!
Annons

 

I en charmig vindsvåning på Östermalm bor Caroline Bielke, känd dressyrryttare och även marknadsförare av spirulina i Kenya. Caroline har bjudit sin mamma Anna-Lena Nordenfalk och barnen Nils Adam och Charlotte på en god middag.

Menyn är baserad på färsk fisk och vilt samt bär, vardagsmat för Caroline som är uppvuxen på gården Blekhem utanför Västervik där man har både vilt och färsk fisk att tillgå. Caroline har också bott på gården Sturefors utanför Linköping. Hon jagar själv, men då huvudsakligen fågel.

– Jag är noga med maten och med råvarorna. Vi åt ju alltid närodlat hemma och det har också varit viktigt för mig. Hemlagat känns extra gott för dottern Charlotte som bott i England i några år men som nu är hemma igen.

Att Caroline började arbeta med algen spirulina har flera orsaker. Hon åkte till Kenya för att arbeta som volontär och blev då inspirerad att arbeta med produkten som stärker immunförsvaret. Algen är rik på klorofyll, protein, vitaminer och andra livsviktiga näringsämnen, och forskning har visat att spirulina har en inflammationsdämpande effekt.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Se hela receptet på den utsökta middagen HÄR!

Caroline med mamma Anna-Lena Nordenfalk och barnen Nils Adam och Charlotte Bielke.

Familjemiddag med stek och lingon blir det hos Caroline med mamma Anna-Lena Nordenfalk och barnen Nils Adam och Charlotte Bielke.

Välkomstdrinken och utsikt över Stockholms takåsar

Några skivor kallskuret till välkomstdrinken, och utsikt över Stockholms takåsar. Kan det bli bättre …

Annons
Lite tilltugg innan middagen
Caroline Bielke och dottern Charlotte.

Dottern Charlotte har kommit hem från England och uppskattar den närodlade maten i Sverige.

Annons
Broderad servett vid bordsdukningen.
Bordet är dukat med vita tallrikar och en stor bukett i mitten
Caroline Bielke står vid fönstret och tar kryddor.

Av: Ann Löfberg Foto: Cecilia Liljeton

Annons