Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Nina von Krusenstierna bjuder på ryskt och spanskt på Östermalm

08 jan, 2018, 09:20 
AvRed Aktionen
I sju delar får vi följa med hem till adelsdamerna som bjuder på en utsökt middag. Nina von Krusenstierna bjuder på mustig måltid med salvia och lingon!
Annons

VINJETT/ Adeln bjuder in

Av: Ann Löfberg Foto: Cecilia Liljeton, Jonas Hessman

Se hela receptet HÄR!

Nina von Krusenstierna, välkänd i Stockholms krogliv och innovatör på nya restaurang Oscars i Stockholm, bjuder i dag två av sina bästa väninnor, Vibeke Stjernswärd och Helene Douglas, på en läcker måltid med anklever på grillad brioche, kyckling med salvia, vitlök och citron samt en mumsig dessert: tjinuskisås med lingon och glass.

Jag revolutionerade Stockholms krogliv!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nina förklarar att menyn är inspirerad av hennes faster, baronessan von Münchhausen, gift med baron Philip von Münchhausen, som var god vän med ryske tsaren. Faster Donna Charlotta von Münchhausen var född i Sankt Petersburg men bodde 60 år på Mallorca, och här lagade man mycket mat med salvia och det fanns gott om ankor – desserten kommer från det ryska köket.

Annons

Nina har drivit ett antal restauranger i Stockholm. Hon var med och startade Café Opera 1980 med ett koncept som då innebar en mer eller mindre revolution för Stockholms uteliv. Café Opera blev snabbt Stockholms mest omtalade nattklubb och här träffades kändisar från hela världen.

Nina hade även restaurang Coco på Artilleri­gatan i flera år och för några år sedan öppnade hon tillsammans med tidigare Café Opera gänget Anders Gunnarsson och Pelle Unger nya N.A.P. bredvid Operabaren vid Jakobs torg i Stockholm.

Nina von Krusenstierna, välkänd innovatör i Stockholms krogliv, bjuder vännerna Vibeke Stjernswärd och Helene Douglas på bland annat en dessert från det ryska köket.

Att hon började på Oscars 2016 har flera anledningar. Hon bor själv i fastigheten på Narvavägen och Oscars, som varit kafé sedan 1934, hade då efter ett antal ägarbyten behov av en upprustning.

Annons

– Det är ju väldigt bekvämt att ha så nära till jobbet!

Nina har ätit sig igenom åtskilliga goda maträtter under årens lopp. På Oscars serveras en hel del av hennes egna favoriter. Menyn är enkel och föredömligt kort med klassiska rätter serverade med modern touch. Till detta ekologiska viner.

Menyn är inspirerad av Ninas faster som föddes i Sankt Petersburg men tillbringade 60 år på Mallorca. Och var god vän med tsaren!

Se hela receptet HÄR!

Höstens färger går igenom i dukningen, till maten serverar Nina ekologiskt vin.
Annons