Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Exklusiv tjuvtitt i kungliga designern Camilla Thulins garderob

02 jan, 2018, 14:24 
AvRed Aktionen
Blommigt, kvinnligt och en smula exotiskt. Välkommen in i stylisten och designern Camilla Thulins magiska garderob.
Annons

Skräddarsydda klänningar med god passform är Camilla Thulins signum. Trender påverkar inte denna stilsäkra dam, som gärna kryddar den privata garderoben med svenskt hantverk, turkisk folklore och en gnutta exotisk mystik. Camilla Thulin är en av Sveriges mest kända kläddesigner, kostymtecknare och stylister med egen ateljé samt privata kunder, både män och kvinnor, som hon hjälper hitta rätt i stildjungeln.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Våga vara kvinna! säger Camilla.

Hon lever som hon lär och klär sig i hållbara kläder med kvalitet och feminin form. Vi tittade in i hennes privata garderob i sekelskiftesvåningen, där hon har bott i tjugofem år med sin man, skådespelaren Johan Rabaeus.

Här, bakom en hemlig dörr gömmer sig Camillas färgstarka kläder.

Kreativiteten flödar när Camilla Thulin skapar sina kollektioner, men det finns en tydlig linje och lättfångade trender blåser henne gärna förbi. Här är det elegans, tidlöshet och stil som gäller.

Annons

– Min stil präglas av folkloristiska mönster, etniska armband och enkla, kvinnliga klänningar med god passform.

De plagg hon visar här är ur hennes senaste kollektion. Den svala, turkosa långklänningen med snäckor är en klassisk modell, som kunderna älskar lika mycket som hon själv. Färger och mönster ändras, nya modeller skapas och “godingarna” fortsätter.

– Den är så efterfrågad och gångbar. Klänningen heter Fiori och är gjord i en viskos. Man kan ha den som en sval sommarklänning eller till en finare smokingmiddag.

Sommarklänningen i turkos viskos är också egen design. Användbar, lätt att packa ned i resväskan och självfallet följer den med på semestern till huset i Turkiet.

Klänningen är en av mina favoriter, eftersom den är så lätt att packa ned i resväskan och inte tar någon plats. Jag kommer att ha den på semestern i Yalikavakt, berättar Camilla Thulin, som har ett hus med maken i Turkiet.

Annons

Fyraårige Staffordshireterriern Musse brukar få följa med överallt, men när matte och husse är utomlands har han egen semester på Helenas hundhotell utanför Arlanda. Han tronar nu i mattes famn, när hon visar en klänning med ett magnifikt blommönster.

– Jag är mycket förtjust i turkisk kultur. Blommönstret är en klassisk, ottomansk symbol från urminnes tider. Mönstret kan du hitta i fin keramik och porslin och man kan se det i moskéer, där man har blommigt kakel. Ursprunget är från kakelstaden Iznik.

Camilla Thulin med sin ständige följeslagare Musse: Jag måste ha hund. Står inte ut utan. Kommer jag, så kommer hunden.

Klänningen känner vi ju igen. Ni kanske minns att kronprinsessan Victoria hade på sig den vita klänningen vid besöket i Japan nyligen? Det är viktigt att svenska designers lyfts fram.

– Vi är mycket smickrade att klänningen är ute och rör på sig. Hovet är ju ofta ute och handlar och de måste ha tyckt om klänningen, vilket är roligt. Den finns på NK Woman. Vi säljer väldigt bra där, berättar Camilla Thulin.

Annons

Den lilla dekorativa kostymen är en semiantik, kurdisk barnkostym, som Johan Rabaeus köpt i Turkiet till henne. Namnskylten är från Göta Lejon.

– Jag samlar på gammal orientalisk folklore och den här är så dekorativ.

Johan Rabaeus present till Camilla hänger som ett dekorativt inslag
i vardagsrummet.
Färgglada väskor finns det gott om i Camilla Thulins garderob.

Camilla Thulins andra passion är stora smycken från “långtbortistan”, som hon skämtsamt kallar de fjärran länderna där hennes färgglada armband och halsband kommer ifrån.

– Smyckena är mina favoriter. Jag har en stor samling folkloristiska, antika och semiantika armband och halsband. Jag köper dem på auktion ibland och har alltid gillat vacker folklore. På Nobelfesten 2011 bar jag ett stort halsband från Afghanistan.

– Smyckena är mina favoriter. Jag har en stor samling folkloristiska, antika och semiantika armband och halsband, berättar Camilla.

Även Camillas makeup går i de starka färgernas tecken. Rött läppstift har fått en renässans i sminkväskan.

– Det var trettio år sen jag använde rött läppstift. Nu har jag det igen. Jag tycker att det är roligt.

Läs mer:

Foto: Cecilia Liljeton

Annons