Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Följ med in i Mi Ridells glamourösa garderob i Marbella

02 jan, 2018, 15:00 
AvRed Aktionen
Är man i Marbella, är det klart att man måste ha en glammig garderob. Fråga Mi Ridell, hon byter klädstil helt när hon är i sitt semesterparadis.
Annons

Av: Adrienne Bönnelyche Foto: Cecilia Liljeton

En air av glamour möter oss när vi kikar in i skådespelaren Mi Ridells garderob i Marbella. Här finns rader av festliga plagg i glänsande guld, chica paljetter och härliga färger.

– Min garderob i Stockholm är väldigt murrig i beige, brunt och svart, men i Marbella har jag bara glittriga och färgglada kläder. Min stil spretar hej vilt beroende på humör och väder, säger Mi på sin omisskännliga blekingska.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Mi välkomnar oss in i hennes semesterhus i Marbella.

I Spanien vågar hon ta ut svängarna.

– I Marbella är det ju 320 soldagar och ingen höjer på ögonbrynen om man går i guldpaljettklänning en tisdagseftermiddag i november. Här är det väldigt vanligt med glittriga vardagskreationer och skarpa färger. Jag skulle däremot inte ha på mig en sån klänning ute på stan hemma, knappast ens på en privat middagsbjudning en lördagskväll. Men på scenen när jag jobbar som konferencier eller moderator, tycker jag om att ha mina glittriga färgstarka plagg. Där passar de utmärkt!

Annons

Mi är ofta på resande fot. Att packa resväskan är en konst. Det är lätt att ta med för mycket.

– Jag älskar skor! Jag packar alltid ned alldeles för mycket skor.

Solglasögon är bra att ha i Marbella och hemma hos Mi Ridell finns alla varianter, allt från Ray Ban-pilot till stora 70-talsbågar. När det kommer till shopping irrar hon knappast omkring planlöst. Hon vet vart hon ska och har numera sina stamställen.

I Stockholm shoppar hon nästan uteslutande hos Maruschka på Maruschka de Margó. Hon vet vad jag gillar och jag har varit kund hos henne i över 25 år. I Marbella går jag till Nina på Nina B och till Gunnel på Gunnels Fashion.

Den vackra korallfärgade långklänningen kommer från butiken Maruschka de Margó och jag köpte den till Fredrik Ljungbergs bröllop i London för tre år sen, berättar Mi.

Massor av läckra accessoarer finns i garderoben. Finns det något hon inte kan vara utan när hon reser?

Annons

– Jag tar alltid med en lite större sjal. Den kan man ha som scarf runt halsen, som huvudkudde på flyget eller som filt om jag fryser, vilket jag avskyr att göra. Ibland har jag också sjalen som sarong över bikinin.

Favoritfärgen är knallrosa. I garderoben hittar vi en hel del plagg i den starka nyansen. Den luftiga, korta klänningen med långa, vida ärmar klär Mi Ridell perfekt. Rosa framhäver de blå ögonen, det blonda håret och solbrännan. Stilen har förändrats genom åren, medger hon. Förr var det mycket urringade toppar och kortkorta kjolar.

Förr var det urringade toppar och kortkorta kjolar. Nu är Mis garderob full av färggranna långklänningar.

Till Marbella och solen åker hon när hon är ledig. Här finns också ro att göra sådant som hon annars inte hinner med, som att skriva.

Annons

– Det var där jag satt och skrev min och polisen, Lucas Bruhns, bok “Kroppen ljuger aldrig – konsten att tala kroppsspråk”.

Nyligen blev hon nominerad till fina priset Årets talare – moderator på Talargalan.

– Det var väldigt hedrande med tanke på att de har tolvtusen talare att välja mellan. Att vara moderator är väldigt roligt och allmänbildande. Jag får läsa in mig på de mest varierande företag och träffa företagare och möta branscher jag aldrig skulle få en inblick i annars.

Guld och glitter passar utmärkt i lyxiga Marbella.
Solglasögon från de stora couturehusen är nästan ett måste här, och i Mis garderob finns många varianter.

Vid sidan av skådespeleriet föreläser och utbildar Mi Ridell även om kroppsspråk och presentationsteknik för olika yrkesgrupper runt om i Sverige. Och hennes meritlista från underhållningsbranschen går inte av för hackor. Egentligen var det musiken som kom först, sedan teatern. Mi Ridell har en gedigen musikutbildning och är en talangfull artist. Hon kan spela ett flertal musikinstrument och har både sjungit opera på anrika Confidencen, spelat i revyer samt gjort flera filmroller.

Annons