Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Anton Körberg öppnar upp sin garderob: "Jag bar kostym när jag var 14 år!"

19 nov, 2018, 21:00 
AvRed Aktionen
På jobbet bär han cowboyhatt och Texasboots. Hemma, jeans och t-shirt. Vi kikade in i Anton Körbergs spännande garderob.
Annons

Av: Adrienne Bönnelyche Foto: Cecilia Liljeton

Tommy Körberg tog med sin son till skräddaren och lärde ut hur en gentleman ska klä sig.

– Pappa såg till att jag ekiperade mig redan i unga år. Att jag inte blev mobbad när jag var yngre var ett mirakel. Jag var 14 år och bar kostym!

Tommy Körberg tog sonen Anton i kragen.

Gentlemannastilen är Anton väl bekant med efter Tommy Körbergs klädfostran.

– Jag medger att jag är en märkessnobb. Det har smittat av sig från farsan. Man ska ju ha ett dussin vita skjortor och inte bruna skor efter klockan fem.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I dag hänger kostymer, blazrar och kavajer ordentligt på rad i garderoben hemma hos Anton Körberg. Han gillar ordning och reda och föredrar att ha kostym på sig. Ändå är det vardagskläder som jeans och t-shirt som nästan alltid åker på.

– Jag önskar att jag hade ett jobb där jag kunde använda alla mina kostymer.

Oftast är det jeans och t-shirt som åker på till vardags.
Inga bruna skor efter klockan sjutton, det har Anton fått lära sig.
Här är det ordning och reda bland slipsarna. Men så är ju också slips och kostym älsklingsklädseln.
Annons

Anton Körberg är ingen kontorskille. Uppväxt som han är med två berömda föräldrar, kände musikern Tommy Körberg och skådespelerskan Anki Lidén, valde han musiken och gick musikskola från årskurs fyra. Anton var bara tre år när föräldrarna skilde sig. Han bodde hos dem varannan vecka. När Tommy var i London och spelade “Chess”, reste lille sonen ofta dit.

Anton Körberg var länge trummis i bandet “Roxie 77”, som bland annat spelade på många festivaler, och höjdpunkten var när de blev förband till “Kiss”.

Annons

– Jag var en “Kiss”-fan när jag var liten och det var ett av de band jag lyssnade mycket på. Det var först efter det att vi spelat som förband och stod i publiken, som jag insåg att jag just stått på samma scen som mina idoler. Det var stort. Jag blev tårögd!

Favoritbandet pryder skinnjackan.

“Kiss”-dekalerna på plaggen i garderoben får honom att minnas. “Boots on” heter countryrockbandet som Anton lirar i nu. När han spelar åker stövlarna på, och cowboyhatten.

Annons
Hattar har Anton gott om!

På meritlistan står också en eagle på anrika St Andrews nionde hål. För alla som inte är så hemma i golftermer innebär en eagle att bollen går i hålet på två slag under hålets par.

– Det var en underbar känsla. Jag slog en drive till green och satte putten.

Snart börjar golfsäsongen och för en låghandikappare med tävlings iver finns förstås en längtan till välklippta greener.

Då åker cowboystövlarna av och golfskorna på. Och det finns en skotskrutig favorit i garderoben som vid speciella tillfällen får följa med ut på banan.

Annons

– Kilten har jag när jag spelar golf, säger Anton Körberg och poserar i det skotskrutiga kjoltyget. Det gäller att det inte blåser för mycket ute på banan bara.

Annons