Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessdesignern Caroline Svedbom öppnar upp sin garderob

02 jan, 2018, 09:01 
AvRed Aktionen
Det fläktar av Medelhavet i Caroline Svedboms garderob. Vi tog en titt hemma hos prinsessan Sofias favoritdesigner.
Annons

Av: Adrienne Bönnelyche Foto: Cecilia Liljeton

Caroline Svedbom lever sin dröm! Hon är inte ens 30, men har redan ett väletablerat varumärke, Caroline Svedbom Jewerly. De milda färgerna från Medelhavsländerna inspirerar hennes design, men även kläderna i garderoben har en air av Sydeuropa.

Stockholmbaserade Caroline Svedbom Jewelry grundades år 2014 och är nu ett välkänt varumärke.
Design i grekiskt blått, Italiens gröna olivlundar och Frankrikes lätta roséviner…

Caroline Svedbom lanserade sitt märke 2014 och är i dag en väletablerad smyckedesigner.

Annons

– Det har varit min dröm sen jag var liten!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Smak för smycken fick hon tidigt och lärde sig mycket om branschen eftersom hennes pappa drev Svedbom & Company, som var grossister till bland andra Hallbergs och Guldfynd. Caroline fick ofta följa med på mässorna i Europa där hon fascinerades av allt det glittriga, speciellt de färgsprakande och stora smyckena.

– Jag är en och åttiosju lång, så jag kan inte ha för små halsband och örhängen. Jag måste ha stora smycken, säger Caroline Svedbom roat.

Caroline är lång och gillar därför stora halsband, berättar hon.
Bästa lyxköpet gjorde hon i Milano när hon var femton år. – Leopardjackan från Dolce Gabbana var svindyr, men värd varenda krona!

Caroline saknade något med mycket färg, men ändå med den skandinaviska enkelheten.

Annons

Med Europa som inspirationskälla startade hon ett eget varumärke och är i dag känd för sina feminina, färgstarka smycken, som är handgjorda med äkta swarovskikristaller och med en bas i nickelfri mässing.

Hon är en favorit i den svenska kändiseliten och även hos prinsessan Sofia. I Aten finns den verkstad som hjälper Caroline att framställa hennes design till glittriga, glamorösa juveler.

Carolines stil är mycket färgglad. Hon älskar turkosa toner!

I närheten av ateljén har Caroline en lägenhet. Helst skulle hon vilja bo vid Comosjön tillsammans med sin fästman, Zlatan, som har studerat juridik på Stockholms universitet. Snart ska hon resa till Amalfikusten och planerar vad hon ska packa ner i resväskan.

Annons
Favoritblusen!

– Jag tar med mig ganska få plagg, men desto fler smycken, egendesignade förstås, att variera klädseln med. Lätta strandtunikor i härliga färger är favoriter. Jeansshortsen från H&M följer alltid med. De har jag haft sen jag var fjorton år och så investerar jag gärna i snygga, glittriga sandaler och en fin stråhatt, berättar hon.

Annons