Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessväninnan Elin Ryer driver societetens eget ”Blocket”: Jag älskar tanken på att någons felköp kan bli en annans fynd!

09 nov, 2018, 17:00 
AvAnna von Koch
När prinsessan Madeleines väninnor tröttnar på sina cocktailblåsor hamnar de på Elin Ryers sajt Used By. Vi hälsade på i hennes sjurummare på Östermalm.
Annons
_DSC6987

Drömmer du om att kika in i kändisarnas garderober och fynda deras vintagekläder?

Då är sajten Used By något för dig. Här säljer societetsdamen Grete Qviberg, modellen Caroline Winberg och flera andra kändisar sina outfits – och här kan man fynda plagg som tillhört prinsessan Madeleines väninnor.

– Vi har många fina klänningar och skor som de burit på olika bröllop, säger Elin Ryer.

Hon är nätentreprenör och delägare tillsammans med medieprofilerna Amanda Schulman och Hannah Widell. Alla tre umgås de i kretsen kring prinsessan Madeleine.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Hon är jättegullig och begåvad, säger Elin och ler.

Svensk Damtidning tar en fika hemma hos Elin på Östermalm. Att kliva in i hennes och maken Jakobs hyressjua är som att landa rakt i ett sobert inredningsreportage i ett glossigt modemagasin.

ELIN RYER TILL SVENSK DAMTIDNING

Solljuset flödar in genom de stora fönstren och det är svårt att föreställa sig att våningen tidigare varit mörk och dyster med en stor dunkel riddarsal! Det krävdes en omfattande renovering, men efter ett halvår var paret nöjda och kunde flytta in med barnen Maximilian, 6, och tvillingarna Fanny, och Julian, 3. Även familjens barnflicka bor här.

Annons

Elin har inrett med gammalt och nytt, auktionsfynd och ärvda föremål. Som vd för en secondhand-sajt köper och säljer hon såklart mycket begagnat.

– Jag ser mig själv som en ganska modern kvinna som följer med. Kan jag köpa något billigare, som inte behöver produceras nytt för att jag ska använda det, så tycker jag att det känns fantastiskt. När vår dotter behövde en ny overall, så sålde jag först den gamla på sajten.

Elin bodde de första åren av sitt liv på Ibiza, men flyttade sedan med familjen till Östermalm i Stockholm. Föräldrarna är riktiga entreprenörer och äger flera hotell och restauranger i Stockholm och Åre. Elin tog en magister i konsthistoria och hade jobbat elva år på anrika Svenskt Tenn när idén om en lite lyxigare marknadsplats på nätet kom till henne 2013.

– Jag älskar återvinning och tanken på att någons felköp kan bli en annans fynd!

_DSC7025

Used By är något av societetens Blocket. Det behöver inte vara superlyxigt, men allt ska hålla god kvalitet och vara av ett känt märke. Till en början sålde man bara kläder och skor på sajten, men nu hittar man inredning också. Sajten har köpare och säljare över hela Sverige och faktiskt även några från Tyskland och USA.

Annons

– Drömmen är att kunna konkurrera med Blocket, säger Elin och ler.

Tanken med sajten är att det ska vara lika lätt att köpa och sälja som i en vanlig webbshop.

– Säljare och köpare behöver inte ha kontakt med varandra utan all betalning sker via nätet och frakten sköts av ett fraktbolag, säger hon.

Dessutom kan man skänka vinsten av försäljningen till välgörenhet genom sidan, något som har blivit en jättehit för många av kändisarna.

– Då kan de klappa sig för bröstet och lägga upp i sina sociala medier att de säljer sina kläder second hand till förmån för välgörenhet.

Läs också:

Av: Anna von Koch.

Foto: Karin Törnblom.

Annons