11 stilsäkra dagbäddar och schäslonger

Inred ett elegant vardagsrum med en dagbädd eller schäslong. Vi har spanat in utbudet – från snygga budgetalternativ till lyxiga dyrgripar – och listar här några stilsäkra köp!

Sätt guldkant på vardagsrummet (eller varför inte arbets- och gästrummet?) med en lyxig dagbädd eller schäslong, även kallad chaise longue på franska. Båda möblerna lockar till avslappnade läs- och vilostunder och är även perfekt som sittplats när du har många gäster på besök.

Från minimalistiska, rena linjer och breda dagbäddar som även fungerar som säng, till bekväma schäslonger med ryggstöd och eleganta sammetsklädda alternativ. Det finns många olika stilar att välja bland när det kommer till de här möblerna som ger hemmet en sofistikerad touch.

Vi har valt ut några stilfulla dagbäddar och schäslonger – för alla plånböcker:

1. Fly dagbädd, Ellos Home

dagbädd i sammet från ellos home

Sammetsklädd, elegant dagbädd med stomme i metall och tillhörande nackkudde som fästs med band och tryckknapp och är enkel att ta av vid behov. Här kan du köpa den. (reklamlänk från Awin.com)

2. Dagbädd Randi, Sofacompany

dagbädd från Sofa Company

Elegant dagbädd i tidlös design av Cathrine Rudolph. Dagbädden går att personalisera för att passa just din inredningsstil, genom att välja bland flera olika klädslar i tyg samt träsorter på ben och ram. Här kan du köpa den.

3. Wowi dagbädd, Ellos Home

snygg dagbädd från Ellos Home

Stilsäker dagbädd med klädsel i melerad bouclé och löstagbar pölkudde. Dagbädden har en stomme i plywood och massiv furu samt ben i metall. Här kan du köpa den. (reklamlänk från Awin.com)

4. Safari dagbädd, Skovshoved Møbelfabrik

safari dagbädd från Skovshoved Møbelfabrik

Dagbädd designad av Ole Gjerløv-Knudsen redan år 1962. Bädden är designad för att kunna tas med på campingtur och monteras snabbt och enkelt utan skruvar. Dagbädden har en stomme i trä och en sits i naturfärgat linnetyg och benen fästs med ett rep av sisal. Här kan du köpa den.

5. Caramel dagbädd, Jotex

caramel dagbädd från jotex

Klassisk dagbädd som ger en lyxig känsla i hemmet. Dagbädden är klädd i sammet med djuphäftad sittdyna, cylinderformad tillhörande kudde och finns i rosa, grått, beige, mörkgrönt och karamellbrunt utförande. Här kan du köpa den. (reklamlänk från Apprl)

6. Dagbädd Dream, Ellos

Dagbädd av mangoträ med rep runt om. Möbeln är avsedd att placeras under tak eller i uterummet (ej för utomhusbruk). Här kan du köpa den.  (reklamlänk från Awin.com)

7. Dagbädd Madison, Bloomingville

Dagbädden Madison hyllar de lugna stunderna och uppmanar till att ta en vilopaus under stressiga dagar. Det grå tyget och rottingens rustika uttryck sätter denna möbler i fokus i ditt hem, i vardagsrummet, barnrummet eller uterummet – överallt ger den en angenäm, hemtrevlig känsla. Här kan du köpa den.  (reklamlänk från Awin.com)

8. Dagbädd Wellington, Hillerstorp

Lyxig dagbädd i vitkalkad odlad teak med spaghettiflätad sits/rygg. Detta material blir bara snyggare och snyggare med tiden! Komplettera med övriga delar ifrån serien för en enhetlig look. Sittdynor ingår. Här kan du köpa den.  (reklamlänk från Awin.com)

9. Schäslong, Ellos Home

Klassisk schäslong i uppdaterad version med klädsel i sammet av polyester. Dekorativa sömmar på ryggen som bildar ett randmönster. Här kan du köpa den.  (reklamlänk från Awin.com)

10. Dagbädd i sammet, Ellos Home

Dagbädd i modern look som har fast klädsel i sammet med randstruktur. Löstagbar pölkudde med avtagbar klädsel. Här kan du köpa den.  (reklamlänk från Awin.com)

11. Dagbädd, Norrgavel

Norrgavels Dagbädd tillverkas i massiv ek och flätad sadelgjord av finaste lin.

Den tillhörande dynan tillverkas hantversmässigt i ett tvättbart linnetyg eller vegetabiliskt garvat nötskinn från Tärnsjö garveri. Design: Nirvan Richter. I produktion sedan 2019. Här kan du köpa den.  (reklamlänk från Adtraction)