Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

9 snygga (och sköna) ekologiska påslakan

18 feb, 2020, 12:00 
AvJohanna Lejon
Bädda sängen mjukt och skönt – och ekologiskt! Utbudet av ekologiska sängkläder har aldrig varit större än vad det är nu. Vi listar nio ekologiska påslakan som är bra val i sovrummet.
Annons

Att välja ekologiskt i hemmet har blivit en självklarhet för många, särskilt i sovrummet, där textilierna ligger tätt intill huden. Tacksamt nog har utbudet av ekologiska hemtextilier och sängkläder ökat och i dag finns det något för alla smaker, stilar och plånböcker.

Här har vi valt ut nio snygga alternativ i olika stilar för dig som är på jakt efter ett ekologiskt, mjukt och skönt påslakan.

1. Blekrosa påslakan, Midnatt

Påslakan från Midnatt

Påslakan i ekologisk bomull från svenska Midnatt. Här i den blekrosa färgen Wilted, finns även i brunt, blågrått, greige och i en dämpad röd ton. Finns för både enkel- och dubbeltäcken.

Annons

2. Ekologisk bomullspåslakan, H&M Home

H&M Home ekologiskt påslakanset

Påslakanset i tätvävd, ekologisk bomull som är tvättat för att kännas mjukt mot huden. Här i antracitgrått, finns i flera olika färger. Setet finns med dubbeltäcke och två örngott, alternativt enkeltäcke med ett örngott. ANNONS Finns att köpa här.

3. Påslakan i lyocell, Hit the Hay

Vitt påslakanset i ekologisk lyocell från Hit The Hay

Lent och mjukt påslakanset från svenska Hit the hay i miljövänlig samt skön och sval lyocell. Stilren knappstängning på såväl örngott som påslakan. Här i vitt, finns även i klassiskt grått och en sandfärgad beige nyans.

Annons

4. Stilrent påslakan, Mille Notti

Singolo från Mille Notti

Klassiskt, krispigt vitt med en stilren rand. Påslakanet Singolo från Mille Notti finns i vitt med rand i antingen ljusgrått, sandfärgat eller mörkgrått. Påslakanet är gjort i ekologisk, kammad bomullspercale.

5. Ekologiskt påslakan, Himla

Hope påslakan från Himla

Himlas påslakan Hope i ekologisk, tvättad bomullspercale i den varmgula färgen Amber. Sängkläderna känns krispiga, lätta och svala mot huden. Finns för både enkel och dubbelsäng samt i flera olika färger. Finns att köpa här.

Annons

6. Ekologiskt påslakanset, Hemtex

ekologiskt påslakanset från hemtex

Mjukt påslakanset med påslakan för enkeltäcke och ett örngott i tvättad, Öko-Tex-certifierad ekologisk bomull. Det här påslakansetet finns i en mängd olika färger, här ovan i den fina gröna färgen Löv. ANNONS Finns att köpa här.

7. Ekologiskt påslakanset, Alva Linen

Blått ekologiskt påslakanset från Alva Linen

Ekologiskt påslakanset, här i den vackra blå färgen North Sea Blue. Finns för både enkel- och dubbeltäcke med tillhörande örngott med stilren vinge runt. Gjord i ekologisk och GOTS-certifierad bomull, från Alva linen. Finns att köpa här.

Annons

8. Påslakanset i ekologisk bomull, Read The Label

Ekologiskt påslakanset från Read The Label

Mjukt och lent påslakanset i ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull med lyster, från Read The Label. Finns för både enkel- och dubbeltäcke, inklusive två örngott i båda set. Påslakan och örngott har en minimalistisk, stilren design med en nätt söm. Finns att köpa här.

9. Bäddset i ekologisk bomull, Granit

Ekologiskt bäddset i guldbrunt från Granit

Bäddset i ekologisk bomull från Granit, certifierat enligt GOTS och Öko-Tex-standard. Här ovan i den gyllenbruna färgen Clay, finns även i grått, ljust sandfärgat och mörkbrunt.

Annons