Åhléns kollektion för uteplatsen – se designchefens favoriter

Åhléns kollektion för uteplatsen – se designchefens favoriter
Smarta balkongmöbler, somriga prints och detaljer i rotting. Åhléns kollektion för vårens och sommarens uteliv är här!
Annons

Nu flyttar vi så småningom livet utomhus och inreder balkongen, trädgården och uteplatsen för varma, soliga sommardagar. Bland trenderna för utomhusinredningarna är naturmaterialen starkast, men vi ser även ett hållbarhetstänk kring att låta möbler ha dubbla funktioner så att de kan användas året om.

Annons

Åhléns nyheter för uteplatsen 2020

Plädar från Åhléns

Hängstolar i vitt

Grillvagn från Åhléns 2020

Annons

Lyktor till uteplatsen

Årets trender syns tydligt hos Åhléns. I år har varuhuset valt att lägga fokus på att sudda ut gränsen mellan vad som är inomhus och vad som är utomhus i inredningsväg. Bland nyheterna i deras kollektion för utelivet syns även naturmaterial som rotting och jute samt vävda och flätade texturer.

– Vi vill inreda, göra det ombonat och skapa en helt ny rumslighet på våra balkonger, terrasser och uteplatser. Borta är tiden då ett par vilsna fällstolar stod och skramlade på ett kalt och kallt balkonggolv. Nu skapar vi rumslighet och värme med både möbler och mattor. Vi skapar förutsättningar för mys och måltider utomhus under hela dagen och kvällen, säger Ulrika Gyllstad, designchef på Åhléns Hem.

Balkongmöbler från Åhléns 2020

Detaljer till uteplats och balkong från åhléns

Annons

Soffa till balkongen från Åhléns

Handduk och korg

Sommaren på Åhléns är här

Färgpaletten i kollektionen bidrar till myskänslan med varma nyanser av gult och orange i centrum. Det syns även jordiga färger, en del rosa klickar samt klassiskt svart och marinblått. Kollektionens mönster med sina citrusfrukter, gröna blad och solar för dessutom tankarna till sydligare breddgrader.

Vi bad designchefen Ulrika Gyllstad att välja sina favoriter i kollektionen – spana in åtta av dem här:

1. Juno bänk

Juno sidobord från Åhléns

Annons

Serien Juno finns som bänk, hyllor och sidobord och går att använda såväl ute som inne. Här kan du köpa den. (reklamlänk via Adtraction)

2. Ljuslykta i rotting

ljuslykta i rotting från åhlens

En av Ulrika Gyllstads favoriter i kollektionen är lyktorna. ”Våra härliga lyktor i bambu och rotting skapar så mycket stämning och är enkla att flytta runt”, säger hon.

3. Vikbart balkongbord

balkongbord från åhlens

Smart compact living-bord som hängs över balkongräcket och går att fälla ner när det inte används. Här kan du köpa det. (reklamlänk via Adtraction)

Annons

4. LED-lampa

uppladdningsbar ledlampa

Stilren liten LED-lampa som går att ladda upp och använda både inne och ute. Här kan du köpa den. (reklamlänk via Adtraction)

5. Rottingstol Li

rottingstol från åhlens

”Vår rottingstol Li – en tidlös klassiker. Passar lika bra inne som ute, och ger en lätt och somrig karaktär åt rummet”, säger Ulrika Gyllstad. Stolen finns även i svart. Här kan du köpa den. (reklamlänk via Adtraction)

6. Utomhusvagn

grillvagn från åhlens

Annons

Utomhusvagn i svart stål som passar lika bra som sidobord som den gör vid grillen. Här kan du köpa den. (reklamlänk via Adtraction)

7. Stoldyna

sittkudde för utomhusbruk

”Min absoluta favorit i år är vårt apelsinprint. Den ger en känsla av medelhav åt min nordiska terrass”, säger Ulrika Gyllstad. Printet syns på flera textilier, här på en snygg stoldyna. Här kan du köpa den. (reklamlänk via Adtraction)

8. Rund matta i jute

rund jutematta från åhlens

Rund matta i flätad jute som passar både inne och ute. Här kan du köpa den. (reklamlänk via Adtraction)

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar