Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Fina sängkläder i vårens trendigaste färger

29 feb, 2020, 16:30 
Rebecca Wictor
Dags att förnya sovrummet? Det gör du enkelt med nya, fräscha sängkläder. Vi tipsar om 10 fina lakan i vårens stora trendfärger!
Annons

Finns det något bättre än att krypa ner i en nybäddad säng? Nya sängkläder är dessutom ett bra sätt att ge sovrummet nytt liv. Och när våren knackar på dörren känns det härligt att byta till en ljusare nyans. Eller varför inte satsa på ett set i någon av vårens stora trendfärger?

Vårens trendigaste färger

Det är basfärger som gäller våren 2020. Det ska vara olika nyanser av grönt, blått och gult. Men när det kommer till lakan är det heller aldrig fel med vitt, grått eller rosa som alla tre ger en fräsch känsla i sovrummet. Här tipsar vi om 11 sängkläder i vårens stora trendfärger.

1. Bomullsset i balsamgrön

Grönblå lakan

Ett påslakanset i ekologiskt vintagetvättad bomull, från Ellos Home. Färgen kallas balsamgrön och är helt ljuvlig. ANNONS Här kan du köpa det.

Annons

2. Rostorange

Orangea lakan från Himla

Himlas bäddserie Hope är gjord i ekologisk, tvättad bomullspercale. Den här orangea färgen är en mörkare variant av det trendigt gula och nyansen har varit populär länge. ANNONS Här kan du köpa den.

3. Klassiskt vitt

Till våren känns det alltid härligt med vita lakan. Det här setet från H&M är räfflat för en skön känsla mot kroppen. ANNONS Här kan du köpa det.

Annons

4. Kinablå i lin

Mörkt blå lakan

En lugnande, härligt blå nyans på detta lakan i franskt lin från Ellos Home. Ger vårkänsla till sovrummet! ANNONS Här kan du köpa det.

5. Vårgult

Gult lakan från HM

Visst blir man glad av den här gula nyansen? Den andas verkligen vår. Tillverkat i bomullspercale och har en naturlig krispighet i sig. ANNONS Här kan du köpa det.

Annons

6. Moccarosa

Moccarosa lakan

Ett kraftigt påslakanset i lin från Staycation, i en härlig moccarosa färg. ANNONS Här kan du köpa det.

7. Klarblå

Blått påslakan

Enfärgat blått påslakan från Åhléns, i finkammad bomull. Tankarna går till en solig vårdag. ANNONS Här kan du köpa det.

Annons

8. Askfärgat

Brunbeiga lakan

Ett tunt vävt och vackert hellinne från Himla som ger ett avslappnat intryck till sovrummet. Enkelt att sköta då skrynklorna ger liv till bäddningen. ANNONS Här kan du köpa det.

9. Ljusgrått

Grått påslakanset från HM

Grå sängkläder är alltid rätt. Ta en ljusare nyans när vi går mot ljusare tider och dekorera med kuddar i andra trendiga färger som gul och grön. Det här bäddsetet kommer från H&M och är tillverkat i tvättad, vävd linnekvalitet. ANNONS Här kan du köpa det.

Annons

10. Lugnande grönt

Gröna lakan

Att grönt är en av vårens starkaste färgtrender passar sovrummet. Grönt har en lugnande inverkan på oss, vilket såklart är perfekt när du ska sova. Den här nyansen från Höie är helt underbar och dessutom ekologiska. ANNONS Här kan du köpa det.

Annons