Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Fina (svenska) detaljen på Haakons skrivbord

27 mar, 2020, 16:00 
AvJohanna Lejon
Kronprins Haakons skrivbord
Kronprins Haakon visar upp hemmakontoret! Och vi kan inte undgå att se att han gillar svensk design. Ser du detaljen?
Annons

Europas kungligheter har lämnat sina officiella kontor. Numera arbetar de flesta hemifrån. Det gör också vår svenska kungafamilj. Victoria och Daniel kör home office på Haga, Carl Philip och Sofia arbetar från Villa Solbacken och kungaparet är stationerade på Stenhammars slott.

Även i Norge jobbar man hemma. Haakon har installerat sig i hemmakontoret på Skaugum. I veckan fotograferades han där han numera sitter och arbetar. På skrivbordet: två Apple-datorer, Iphone, trådlösa hörlurar och massor av familjefotografier. Och mer då? Ja, vi noterar svensk design. var? I form av en kaffekopp!

Haakons skrivbord
Kronprins Haakon vid skrivbordet på Skaugum. Kaffet dricks ur en svensk kopp – från Höganäs.
Annons

Haakon satsar på en kopp från Höganäs. Höganäs Keramik startades för över 100 år sedan, 1909, då man i skånska Kullabygden började tillverka bruksföremål som tål och bevarar värme, som är perfekta för användas i den svenska fikastunden.

”Trots ständig påfyllning av nya kaffevanor är Höganäsmuggen i dag signalen för “nu är det dags för en paus”. Och själva essensen av ett vackert formgivet stengods. Du hittar den i fem olika färger, en för varje fikastund”, skriver Höganäs på sin sajt.

Annons

Haakons mugg har några år på nacken och finns inte kvar i just denna form, men du hittar liknande koppar nedan. Klicka hem dem du också – och drick kaffet kungligt i fortsättningen!

Mugg från Höganäs

Kaffemugg med träfat från Höganäs. ANNONS Läs mer och köp här. 

Mugg från Höganäs

Gråsvart kaffemugg från Höganäs. ANNONS Läs mer och köp här. 

Foto: TT

Annons