JUST NU: Nya beskedet om Harald – efter hjärtoperationen

Kung Harald opererades akut för tre veckor sedan, nu kommer besked om när han är tillbaka.

Kung Harald har haft en tuff höst hälsomässigt, men nu är han på väg tillbaka. Efter sin hjärtklaffsoperation den 9 oktober har den norska kungen varit sjukskriven och kronprins Harald har jobbat i hans ställe. Men nu kommer beskedet att Harald är tillbaka på jobbet fullt ut den 1 november, då hans sjukskrivning upphör, skriver norska kungahuset i ett pressmeddelande.

Sönt att veta att Harald är vid god hälsa och kommer kunna återuppta sitt arbete som vanligt igen inom kort!

kung harald

Så sent som dagen innan den första av höstens två akuta sjukhusvistelser var Harald på uppdrag tillsammans med Haakon.

Stian Lysberg Solum/TT

Harald lämnar därmed en tid av hälsobekymmer bakom sig. Vid två tillfällen den här hösten har han behövt tas till sjukhus. Den första av dessa gånger var den 25 september, och det är sedan dess han har varit sjukskriven.

Harald har dragits med hälsoproblem under en längre tid

Då fördes kungen, 83, fördes till sjukhuset i en kortege med två bilar enligt vg.no. Norska hovet uppger att han har drabbats av andningssvårigheter – men att det skulle röra sig om Covid-19 uteslöts tidigt. Bakom sig har kung Harald en period av hälsoproblem, och han vårdades på sjukhus i flera perioder runt årsskiftet, bland annat i samband med Ari Behns död.

Därefter kom beskedet att Harald var i behov av en operation för att byta ut hjärtklaffar, en uppföljning av ett tidigare ingrepp. Allt ska ha gått enligt plan och återhämtningen likaså, eftersom han är tillbaka på jobbet redan på söndag.