Jonas och Madeleine på ett av årets stora societetsbröllop

NU GRATIS

Ett medeltida slott, en djup vallgrav, hästar och en livs levande prinsessa. Ja, visst var det sagolikt när prinsessan Madeleines väninna Charlotte König stod brud på Österlen! Och självklart stod Jonas vid hennes sida.

A: Adrienne Bönnelyche Foto: Charles Hammarsten

Läs mer: Victoria och Daniel på kompisbröllop

Alla var där! Hela den unga societetsgräddan trängdes i kyrkbänkarna i Tosterups vitkalkade 1100-talskyrka, från prinsessan Madeleine till Jan Stenbecks doldisdotter Sophie ”Fiffi” Stenbeck – som dagen till ära var tärna! Brudparet var Charlotte König och Johan Hellström.

Prinsessan Madeleine var klädd i en rosa, axelbandslös, böljande chiffongklänning och hennes blonda hår ringlade nedför de brunbrända skuldrorna. Det var inte konstigt att Jonas gav henne förälskade ögonkast! Och just när de passerade oss böjde han sig fram och viskade: –Älskling!

Madeleine umgicks med Louise “Lussan” Gottlieb.

Läs mer: Kungliga gästernas bilder inifrån hemliga societetsbröllopet

Prinsessan och bästisen Louise Gottlieb följdes åt in i kyrkan. Deras kavaljerer, Jonas Bergström och Gustav Thott, tog sig an den smått nervöse brudgummen Johan Hellström, 27, och ställde sig i en ring tillsammans med marskalkarna.

Gästerna var så många att det blev trångt på kyrkbacken efter vigseln. Madeleines väninnor Tin-Tin Rosén, Stephanie af Klercker och Veronica Arph kastade röda rosenkronblad över brudparet och de ljuva pastellklänningarna skimrade i solljuset.

Bruden och hennes följe.

Så åkte de nygifta iväg den korta vägen till Tosterups slott i en vagn dragen av de båda shetlandsponnyhästarna Grace och Grissly från Kivik. Bruden hade en vit slöja i spets över det mörka håret och en gräddvit klassisk klänning med knappar i ryggen.

De 120 gästerna intog en delikat trerättersmeny – halstrad tonfisk, vit tryffel, bakad hälleflundra och till efterrätt vaniljvariation – och dansen fortsatte

länge i den ljumma sommarnatten. Natten tillbringade prinsessan Madeleine och hennes Jonas i det exklusiva lanthotellet ”Mötesplats Österlen” fem byar bort.

Det var färgglada bröllopsgäster minsann!

Oscar Forsberg och Filippa Hagman, som jobbar på Morgan Stanley i London.

Filmstjärnan Jenny Ulving kom med Tom McCabe.

Robert och Katarina von Horn är nära vänner till Madeleine.

Stephanie af Klercker och Ludvig Dahlqvist.

Brudens stolta mor Margareta König som är inköpschef på Svenskt Tenn. Pappa Peter är gammal skolkamrat till kungen.

Brudparet åkte ponny-häst och vagn till bröllopsmiddagen på slottet.

Läs mer: Kungen har förbjudit Daniel och Victoria att visa sig tillsammans på bild