Kändistätt när kungavännen Noppe fick sin Lee

NU GRATIS

Det blev ett ståtligt bröllop i Storkyrkan när kungavännen Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt gifte sig med Lee Haeng-Wha. Massor av nyfikna hade samlats vid kyrkan men Kungen lös med sin frånvaro.
Noppe Lewenhaupt och Lee Haeng-Wha

Av: Lotta Wretman Foto: Charles Hammarsten

Fjärde gången gillt kanske det heter numera – för nu har kungavännen och greven Noppe Lewenhaupt gift sig igen. Bruden denna gång heter Lee Haeng-Wha och i den förväntansfulla församlingen bröllopsgäster fanns hela societeten på plats – förutom kungaparet…

– Jag vet faktiskt inte varför de inte kom, sa Aje Philipson, även han nära kungavän och best man på bröllopet.

Kungavännen Noppe Lewenhaupt fick sin Lee Haeng-Wha

Elaka tungor menar att kungen visst ville vara med på bäste vännens stora dag, men att drottning Silvia inte tycker att det passar sig att byta fru titt som tätt och dessutom inte när det ständigt är av yngre modell.

Drottningen var dessutom mycket nära väninna med Noppes andra hustru, skådespelerskan Grynet Molvig. Kungen fick dock lov att vara med på Noppes svensexa, en glad tillställning arrangerad av Björn Borgs gamle vän Christer Gustafsson.

– Det ska ha gått ordentligt hett till och drottningen var måttligt road av ryktena om den vilda grabbkvällen, berättar en källa.

Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt hade till sitt fjärde bröllop valt en förmiddagsvigsel i högtidliga Storkyrkan i Gamla stan i Stockholm, samma kyrka där kungaparet en gång i tiden gifte sig i. Turister och nyfikna i hundratal hade samlats utanför kyrkan för att få sig en titt på det vackra brudparet och efter en stämningsfull lunch på tjusiga Riddarhuset fortsatte festligheterna på brudgummens egna bar ”Noppes”, mitt i stan.

Noppe, 57, har sedan tidigare varit gift med fotomodellen Katarina Swanstein, yrvädret och skådespelerskan Grynet Molvig och nu senast inredningsdesignern Susanne Ekman. Efter ett förhållande med sjuksköterskan Anoschka Kling var det skönheten Lee, 44, som Noppe valde att ta som hustru nummer fyra.

Bruden, som är uppväxt i Korea, arbetar till vardags på Ralph Lauren-butiken på NK i Stockholm och har tidigare studerat mode i London. Till altaret leddes Lee av sonen Leonard, och på bröllopsresa for paret till Korea för att hälsa på resten av den stora familjen.

De tjusiga gästerna:

Peder Wachtmeister med hustrun Liane

Peder Wachtmeister med hustrun Liane i tuff hatt från 50-talet.

Bathina väntar barn med best man Aje Philipson. Hon kom med Suzanne Åkerhielm

Bathina väntar barn med best man Aje Philipson. Hon kom med Suzanne Åkerhielm.

Catharina och Gustaf Lewenhaupt

Catharina och Gustaf Lewenhaupt.

ABBA-Frida

ABBA-Frida är sedan länge en i kungagänget.

Agneta Kreuger med Lars Abrahamsson

Agneta Kreuger gick på bröllop med sin Lars Abrahamsson.

Carolina, Lars och Emma Engelbert vid kyrktrappan

Carolina, Lars och Emma Engelbert njöt av solen vid kyrktrappan.

Harry Faulkner med hustrun Katharina

Sympatiskt styrelseproffs: Harry Faulkner med hustrun Katharina.

Läs mer: Victoria och Daniel tätt intill på vännernas vigsel