Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen och drottningen på prinsbröllop i Coburg

26 maj, 2009, 09:07 
Agneta Nisbeth
Vilken bröllopsyra och vilken nostalgi! Kung Carl Gustaf och drottning Silvia hälsades som popstjärnor då de gästade arvprins Hubertus av Saxen-Coburgs och  Kelly Rondestvedts bröllop i Coburg, Tyskland.
Annons

Med en varm kyss beseglade arvprins Hubertus av Saxen-Coburg, 33, och amerikanska hustrun Kelly Rondestvedt, 34, sitt just ingångna äktenskap. Och sällan har väl St. Morizkyrkan i tyska Coburg badat i sånt härligt sommarljus som nu, det var som om solen rullat in genom kyrkporten och strött glans över brudpar, bröllopsgäster och blomster. Alla var så glada!

Drottning Silvia och kungen

Kung Carl Gustav och drottning Silvia log varmt i sin bänkrad och möttes, när de kom, av ett öronbedövande jubel från de tretusen åskådarna som samlats utanför helgedomen för att kolla in noblessen som så elegant portionerades ut ur de blankputsade limousinerna. Och tala om populära, kungen och Silvia hälsades som rockstjärnor vilket inte är så underligt – kungens mamma prinsessan Sibylla var ju faktiskt Coburg-tös och gifte sig i här Morizkyrkan med Sveriges arvprins Gustaf Adolf år 1932, och Silvia är ju halvtyska och snudd på nationalhelgon, så hennes och makens närvaro uppskattades. Silvia var så söt i vipp-prydd koaff och turkos sidendräkt.

Annons

400 gäster kom till bröllopet

Fler prominenta gäster var till exempel exkung Simeon av Bulgarien och drottning Margarita i grönprickig sidendräkt, prinsessan Astrid av Belgien i djupblå klänning med gulspräcklig jacka och så långe maken prins Lorenz bredvid. Vidare: prins Leopold av Bayern med vackra hustrun Ursula, prinsparet Kubrat och Carla Maria av Bulgarien, greveparen Alexander och Nadja av Schaumberg-Lippe, Wolfgang & Leonille av Yenburg-Buendigen, prinsparet Karl Emich och Isabel av Leiningen och så kaffekungen Albert Darboven med fru Edda.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men åter till brudparet, Hubertus och Kelly!

Hubertus är alltså son till prins Andreas av Saxen-Coburg & Gotha och dennes hustru Carin Dabelstein, stolt riddare av Ducal Saxen-Ernestine orden och inbiten golfare. Sedan fem-sex år jobbar han som investerare i New York och det var på banken som han kom i kontakt med charmiga Kelly för två år sedan och blev blixtkär. Kelly arbetar också inom banking, kommer från Pensacola i Florida och är sportig och supersocial. Kelly eskorterades in i kyrkan av sin stolte, medaljprydde och hisnande bländvite far, kapten Christian Rondestvedt. Vigselförättare var Cobergs borgmästare Norbert Kastner och ceremonien skedde på två språk.

Hubertus

– Vi är så lyckliga! jublade Hubertus och Kelly och pussade än en gångutanför kyrkan innan det var iväg med häst och blåblomsmyckad vagn till den stundande bröllopsmiddagen med massor av delikatesser och champagne.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: TT

Annons