Prinsarna William och Harry på kusinbröllop

Förra helgen var prins William, Kate och Harry på stort familjebröllop. Det var prinsarnas kusin på mamma Dianas sida, Emily McCorquodale som äktade sin brudgum James Hutt i Lincolnshire kyrkan i den pittoreska byn Stoke Rochford. Hela familjen Spencer var samlad för det glada tillfället. Bara prinsessan Diana saknades…

Harry och William har haft fin kontakt med Spencers genom åren. De har fungerat som en viktig länk till deras mor som tragiskt gick bort för 15 år sedan i augusti.

Emily är dotter till Dianas storasyster Sarah och hennes make Neil McCorquodale. Eftersom Sarah och Diana stod varandra nära och umgicks ofta, tillbringade barnen en stor del av barndomen tillsammans.

Om Diana hade varit i livet så hade hon självfallet varit med på bröllopet med sönerna och Kate vid sin sida.

Med på kusin Emilys bröllop var också Dianas bror Earl Spencer, som kom med sin höggravida hustru Karen (hans tredje fru i ordningen).

Prinsessan Kate, som inte ville stjäla uppmärksamhet från bruden, kom i en elegant, duvgrå ensemble som hon haft på sig tidigare. Hatten bar Kate vid Derbyt förra året och klänningen hade hon på sig vid ett besök i Nordamerika. Också kappan var återanvänd och bars vid en riddarceremoni i fjol.

Men det fanns mer att fira än att Emily McCorquodale blev Mrs Hutt den här dagen. För tio år sedan slogs Emily mot cancer i plasmacellerna. Nu är hon friskförklarad!

Av Helena Lindstam

Foto: IBL

Läs även:

›› Kapten William är klart med pilotutbildningen

›› Late snygg som vanligt på gala häromdagen

›› Bildspel: Prinsbröllopet i England blev en lyckans dag