Prinsessan Beatrix systerson har förlovat sig

Trots sorgen kan nu holländska kungahuset glädjas åt att prins Jaime de Bourbon-Parma har förlovat sig med flickvännen Viktoria Cservenyák

Bara timmar innan budskapet om prins Frisos bortgång kom ut på hovets hemsida, meddelade prinsessan Irenes yngste son att han förlovat sig. Nyheten var ett ljus i mörkret för prinsessan Beatrix och hennes familj, som efter begravningen kan glädjas åt ett bröllop.

Prins Jaime gick ned på knä och friade till sin flickvän sedan ett år tillbaka. Viktoria Cservenyak föddes i Budapest den 25 maj 1982. Hon tillbringade sin tidiga barndom i Ungern och i Schweiz.  När hon var åtta år flyttade Viktoria och hennes föräldrar till Apeldorn i Nederländerna.

Högutbildad

Hon läste vid Amsterdams universitet har en MBA-examen från Nyenrode University. Viktoria har också studerat juridik i Utrecht.

Arbetar som jurist

Fröken Cservenyak har arbetat som jurist på Allen & Overy, en internationell advokatfirma, och är nu jurist på “the Rabobank Group”.

Bröllop

Paret kommer att gifta sig den 5 oktober i  “van Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming” (Our Lady of Assumption Roman Catholic Church) i Apeldoorn. Bröllopsmottagningen ska äga rum på Het Loo Palace.

Har en tvillingsyster

Prins Jaime är son till Carlos Hugo, hertigen av Parma och prinsessan Irene av Nederländerna. Han har en tvillingsyster, prinsessan Margarita, som föddes en minut före honom. Storebror är Carlos, hertig av Parma och yngre systern heter prinsessan Carolina.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL