Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessbröllop i Italien - med drottning Beatrix bland gästerna

25 jun, 2012, 09:16 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Prinsessan Maria Carolina av Bourbon-Parma gifte sig häromveckan med Albert Brenninkmeijer – bland bröllopsgästerna fanns moster – drottning Beatrix och flera andra från det holländska kungahuset.

Prinsessan Maria Carolina av Bourbon-Parma,37, “bröllopschockade” hela kungliga släkten – inte minst moster drottning Beatrix – genom att blixtgifta sig med sin franske kärlek, businesskillen Albert Brenninkmeijer, 37.

Annons

Ihop knappt ett år

Maria Carolina – som är dotter till drottning Beatrix’ syster prinsessan Irene och framlidne hertig Carlos av Bourbon-Parma – och Albert har nämligen bara varit ihop i knappt ett år. Och med rojalistiska mått mätt är det väldigt snabbt marscherat att stå brud redan nu. Antagligen är det en liten baby på väg.

I Florens

Maria Carolina och Albert hade valt praktkyrkan Basilika San Miniato al Monte, i italienska Florens.
Och bjöd på ett riktigt “lavendelbröllop”, allt skimrade i lavendel – Maria Carolinas brudbukett, sidenbanden i brudnäbbets klänningar och hela drottning Beatrix’ som var höljd i lavendel “all over the place”.

Annons

Släkttiaran

I Maria Carolinas hår glittrade släkttiaran och storbror Carlos, 42, eskorterade henne in i kyrkan. Brudklänningen kom från holländske stjärndesignern Addy van den Krommenacker.

FN

Maria Carolina jobbar för “Coordination of Humanitarian Affairs”, en av FN:s avdelningar i Génève, och Albert sitter i styrelsen för den franska klädkedjan C&A som ägs av hans föräldrar, Alphons och Cécile, som förstås också var på plats.

Mabel ute igen

Efter vigseln radade alla upp sig för fotografering i solskenet: prinsessan Irene bredvid sin lyckostrålande dotter, Albert bredvid med sina föräldrar, vidare prinsessan Mabel av Orange-Nassau – här på bilden med drottning Beatrix – och prinsessan Margriet av Holland.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons

Här fanns också prinsparet Maurits & Marilène av Orange-Nassau van Vollenhoven, prins Pieter-Christian av Orange-Nassau, prinsparet Bernhard & Annette av Orange-Nassau van Vollenhoven. På bilden här intill ser vi prinsessan Laurentien i rött och prins Constantijn med deras barn.

Champagne

Men även prinsparet Georg Friechrich & Sophie av Preussen, furst Aloys-Konstantin av Löwenstein-Werthheim-Rosenberg och arvprins Alexader av Isenburg och många många fler.

Efter vigseln blev det champagne och middag!

Kronprins Willem-Alexander och kronprinsessan Máxima.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures

Annons

Läs även:

 

Annons