Prinsessbröllop i Italien - med drottning Beatrix bland gästerna

Prinsessan Maria Carolina av Bourbon-Parma gifte sig häromveckan med Albert Brenninkmeijer – bland bröllopsgästerna fanns moster – drottning Beatrix och flera andra från det holländska kungahuset.

Prinsessan Maria Carolina av Bourbon-Parma,37, “bröllopschockade” hela kungliga släkten – inte minst moster drottning Beatrix – genom att blixtgifta sig med sin franske kärlek, businesskillen Albert Brenninkmeijer, 37.

Ihop knappt ett år

Maria Carolina – som är dotter till drottning Beatrix’ syster prinsessan Irene och framlidne hertig Carlos av Bourbon-Parma – och Albert har nämligen bara varit ihop i knappt ett år. Och med rojalistiska mått mätt är det väldigt snabbt marscherat att stå brud redan nu. Antagligen är det en liten baby på väg.

I Florens

Maria Carolina och Albert hade valt praktkyrkan Basilika San Miniato al Monte, i italienska Florens.
Och bjöd på ett riktigt “lavendelbröllop”, allt skimrade i lavendel – Maria Carolinas brudbukett, sidenbanden i brudnäbbets klänningar och hela drottning Beatrix’ som var höljd i lavendel “all over the place”.

Släkttiaran

I Maria Carolinas hår glittrade släkttiaran och storbror Carlos, 42, eskorterade henne in i kyrkan. Brudklänningen kom från holländske stjärndesignern Addy van den Krommenacker.

FN

Maria Carolina jobbar för “Coordination of Humanitarian Affairs”, en av FN:s avdelningar i Génève, och Albert sitter i styrelsen för den franska klädkedjan C&A som ägs av hans föräldrar, Alphons och Cécile, som förstås också var på plats.

Mabel ute igen

Efter vigseln radade alla upp sig för fotografering i solskenet: prinsessan Irene bredvid sin lyckostrålande dotter, Albert bredvid med sina föräldrar, vidare prinsessan Mabel av Orange-Nassau – här på bilden med drottning Beatrix – och prinsessan Margriet av Holland.

Prinsessan Margriet av Holland och prinsessan Christina.
 

Här fanns också prinsparet Maurits & Marilène av Orange-Nassau van Vollenhoven, prins Pieter-Christian av Orange-Nassau, prinsparet Bernhard & Annette av Orange-Nassau van Vollenhoven. På bilden här intill ser vi prinsessan Laurentien i rött och prins Constantijn med deras barn.

Champagne

Men även prinsparet Georg Friechrich & Sophie av Preussen, furst Aloys-Konstantin av Löwenstein-Werthheim-Rosenberg och arvprins Alexader av Isenburg och många många fler.

Efter vigseln blev det champagne och middag!

Kronprins Willem-Alexander och kronprinsessan Máxima.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Drottning Beatrix firades i Holland – med sorgkant››

Vad händer nu med Johan Friso?››