Se bilderna från årets stora svenska societetsbröllop

Fastighetskungen Oscar Engelbert som fick sin Giovanna Battaglia.

Stockholms fastighetskung Oscar Engelbert har fått sin modedrottning! I helgen höll Oscar Engelbert och Giovanna Battaglia storslaget bröllop på Capri. Vi har bilderna!

Av: Liv Sander Foto: Instagram

I helgen hölls årets stora svenska societetsbröllop – på Capri. Det var fastighetskungen Oscar Engelbert som fick sin Giovanna Battaglia.

Oscar håller vanligtvis en låg profil men faktum är att han är en av de mest inflytelserika entreprenörerna i Stockholm. Han är nämligen mannen bakom fastighetsbolaget Oscar Properties som förvandlar kontors- och industrilokaler till lyxbostäder. Oscar har ett enormt kontaktnät, på hans farfars sida finns juveleraren Engelbert och hans mormor var Bonnier-arvtagerskan Charlotte Bonnier. Giovanna Battaglia tillhör det internationella jetsettet och hon arbetar som högprofilerad stylist i några av världens bästa modemagasin, bland annat japanska Vogue. Gästlistan var därför extra allt!

Bland de svenska gästerna fanns kungabarnens kusin Oscar Magnuson med hustrun Vicky, modeprofilen Sofi Fahrman, Byredo-grundaren Ben Gorham, chefredaktören Martina Bonnier (som är Oscars kusin), modeentreprenören Erik Torstensson och modellen Caroline Winberg.

Bland de internationella gästerna fanns bland annat modeskribenten Hamish Bowles, Puccis chefdesigner Peter Dundas, stylisten Anna Dello Russo, Missoni-arvtagerskan Margherita Missoni och designern Derek Blasberg.

Festen inleddes på fredagen med en stor italiensk familjefest på Piazza Umberto i Capri stad.  Själva bröllopet stod på lördagseftermiddagen vid fyren vid Lido del Faro och bruden bar couture av Alexander McQueen. Festen pågick in på småtimmarna och nästa dag väntade lyxyachter på gästerna som fick ta igen sig på soldäck. Men sedan var det fest igen. Bröllopet avslutades med ett stort disco på ett lastfartyg som förvandlats till en glittrande nattklubb.

Nedan hittar ni bröllopsgästernas egna bilder från bröllopet.

https://www.instagram.com/p/BGmp1RJMC22/?taken-by=sara_battaglia

https://www.instagram.com/p/BGnQj_Js1k4/?tagged=gioandoscar