Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Triss i kungligheter på romantiskt bröllop

29 aug, 2009, 20:13 
Agneta Nisbeth
Det var triss i kungligheter när Jan Dinkelspiel och Ellen Stendahl vigdes i helgen. Med på bröllopet var både kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Nikolaos av Grekland.
Annons

Både kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Nikolaos av Grekland fanns bland gästerna när Jan Dinkelspiel och Ellen Stendahl i helgen blev man och hustru i Katarina kyrka.

Svensk Damtidning var givetvis på plats för att bevaka bröllopet. Till tonerna av filmen ”Änglagårds” signaturmelodi skred prinsessan Madeleines bästa väninna Ellen Stendahl fram till altaret i Katarina kyrka på Söder i Stockholm för att säga ja till sin fästman Jan Dinkelspiel, även känd som Robinson-Jan!

Sex tärnor och sju brudnäbbar

Hon var vacker som en dag i sin vita klänning med puffärm och djupt urringade rygg, och hennes långa blonda hår var uppsatt och delvis dolt under den skira, vackra slöjan. Vid sin sida hade hon sex tärnor och sju bedårande brudnäbbar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Brudparet såg på varandra länge och man riktigt kunde se dem stråla av förväntan, glädje och lycka. När sångerskan Pernilla Andersson sjöng ”Fields of Gold” rådde det ingen tvekan om saken: Kärleken låg verkligen i luften…

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström på bröllop

Men det var inte bara brudparet som visade sin förälskelse – kyrkan rymde även en stor dos kunglig kärlek! Kronprinsessan Victoria, för dagen fantastiskt vacker i cerise, och hennes Daniel Westling fanns bland de 200 gästerna och kort efter dem kom också prinsessan Madeleine med sin fästman Jonas Bergström.

Annons

Prins Nikolaos av Grekland var där

Dessutom hade faktiskt prins Nikolaos av Grekland flugit till Stockholm för att vara med vid bröllopet! Hans flickvän Tatiana Blatnik var tärna och var även hon strålande elegant i en lång grå klänning och höga svarta klackar.

Vigselakten, som var cirka 40 minuter lång, bjöd på mycket musik och många tänkvärda ord och var både stämningsfull och personlig. Det var ett väldigt lyckligt brudpar som sedan tog emot familjens och vännernas lyckönskningar ute på kyrkbacken, medan rosenbladen regnade. Och därefter väntade bröllopsmiddagen på familjen Dinkelspiels herrgård Trångsund.

 

Av Johanna Fredriksson

Foto: Charles Hammarsten

Annons