Victoria på bröllop för nya fru Bernadotte

NU GRATIS

I det fantastiska vädret strålade kronprinsessan Victoria ikapp med majsolen. Mainau-greven Björn Bernadotte fick sin Sandra Angerers inför inte mindre än 400 gäster.

Av: Helena Wiklund och Monica Bonde Foto: Charles Hammarsten

Läs mer: Victoria tog med Daniel på bröllop för första gången

– När jag såg min brud – det var det vackraste ögonblicket i mitt liv. Mainau-greven Björn Bernadotte, 33, äldste son till Lennart och Sonja, var djupt rörd där han stod i bröllopsvimlet utanför slottskyrkan Marienkirche på Mainau. Några minuter tidigare hade han trätt en slät guldring på sin Sandra Angerers finger.

Mamma Sonja, som gick bort i höstas, log nog i sin himmel. Hon var in i det sista med och planerade bröllopet – som hölls på hennes 65-årsdag.

– Det var fint av brudparet att de valde att gifta sig just på hennes födelsedag eftersom hon varit så delaktig i bröllopsförberedelserna, säger Svensk Damtidnings Monica Bonde som var med vid bröllopet.

– Det var en underbar vigsel, väldigt familjärt och rart. Och bröllopsvädret var ju helt fantastiskt!

Brudparet med sina ljuvliga blomsterflickor. Lilla Paulina Marie (t v) är dotter till Diana Bernadotte.

Brudparet med sina ljuvliga blomsterflickor. Lilla Paulina Marie (t v) är dotter till Diana Bernadotte.

Kronprinsessan Victoria strålade ikapp med majsolen. Hon var naturligtvis bjuden tillsammans med sin fästman, och Daniel hade först tackat ja. Men risken att han skulle ha tagit fokus från brudparet fick honom att ändra sig.

– Det hade blivit för stor uppståndelse. Hela den tyska pressen var ju där, säger Monica Bonde.

– Men även om Victoria inte fick ha Daniel vid sin sida, så var hon lika sprudlande glad som brudparet. Det fullkomligt strålar om henne, det syns verkligen att hon är urlycklig nu!

Efter vigseln var det mottagning för 400 personer med många champagneskålar och en gigantisk bröllopstårta, och några timmar senare hölls den stora bröllopsmiddagen i Palmhuset som är Mainaus vackra orangeri. De 180 gästerna fick njuta av kalvmedaljonger och färsk sparris och kronprinsessan Victoria glittrade på dansgolvet i sin röda paljettklänning ända fram till klockan tre på natten.

Kronprinsessan victoria med brudens far

På väg till bröllopsmiddagen. Victoria hade brudens far till bordet.

Syskonen Bernadotte, kronprinsennan Victoria. Fr v Bettina med sin man Philipp Haug, Björn med sin brud Sandra, ovanför dem Diana, Christian och Catherina med maken Romuald Ruffing.

Syskonen Bernadotte samlade i soffan med sin hedersgäst Victoria. Fr v Bettina med sin man Philipp Haug, Björn med sin brud Sandra, ovanför dem Diana, Christian och Catherina med maken Romuald Ruffing.

Drottning Silvia kom till Mainau dan därpå. Här vid minneskonserten för Sonja.

Drottning Silvia kom till Mainau dan därpå. Här vid minneskonserten för Sonja.

Läs mer: Victoria tärna på bästisens bröllop