Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Johan T Lindwall: ''Vad de vuxit de senaste åren''

03 jul, 2024, 11:38 
Johan t lindwall om victoria och daniels besök i usa
Chefredaktör Johan T Lindwall är imponerad av Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels sätt att föra sig och representera Sverige utomlands. ''Vilket powerpar!'', skriver han i sin senaste krönika.
Annons

Vilket powerpar! Att Victoria och Daniel är ett samspelt kungligt par visste vi, men vad de har vuxit de senaste åren. Jag är stum av beundran. Jag säger bara: Victoria och Daniel. Wow!

Johan T Lindwall tävlar mot prins Daniel: ”Får se upp!”Brand logo
Johan T Lindwall tävlar mot prins Daniel: ”Får se upp!”

Titta på de nya bilderna från USA. Vårt kungliga par var där för att representera Sverige och vi alla slogs av hur oerhört samspelta de numera är. Det har gått över 20 år sedan de blev ett par och nyligen firade de 15 år som förlovade. Jag hade förmånen att under många år följa dem på alla deras resor i Sverige och över hela världen. Till en början var Daniel osäker och i bakgrunden. I dag är det något helt annat vi ser. I dag ser vi ett par som verkligen förtjänar epitetet Powerpar!

Att resa ihop med Victoria och Daniel i utlandet är verkligen speciellt. Jag har på nära håll sett hur de – sida vid sida – arbetar för Sverige och den svenska monarkin. Inget fjäsk, men de gör ett fantastiskt jobb ihop.

Annons

Victoria är enorm i sin roll som kronprinsessa och framtida drottning. Ni som kan er kungliga historia vet ju hur ifrågasatta de var som par. Vår kung tyckte det var otänkbart att Victoria skulle få gifta sig med sin personlige tränare. Dessutom var han ju från Ockelbo! I kungens värld var det en omöjlig ekvation.

Men ni vet hur det slutade! Victoria fick sin drömprins och med det banade hon även vägen för Carl Philip och Sofia. Hade inte Victoria vunnit kampen om Daniel hade Carl Philip varit chanslös i att övertala pappa kungen om att Sofia skulle få bli prinsessa av Sverige. En kvinna som hade varit med i en väldigt omtalad dokusåpa och dessutom var hon ju från Älvdalen! Ockelbo och Älvdalen – inte i de fina kungliga salongerna.

Men än en gång fick alla fel och i dag är det ingen som ifrågasätter deras äktenskap. Tack, för det arbetet ni gör för monarkin. Jag brukar säga att Victoria och Daniel är varje republikans mardröm. De vrider sig av ångest varje gång vårt kungliga powerpar visar upp sig!

Annons

Fortsätt på denna väg så kommer stödet för monarkin att öka. Nu till en helt annan sak: Ni minns kanske när lille Oscar föddes 2016. Där och då satte jag mitt hopp till Victoria och Daniel. När de svek mig så hoppades jag på Carl Philip och Sofia. När även de svek mig så gav jag dem en ny chans året efter och ytterligare en chans 2021. Men de alla svek mig!

Vad jag pratar om? Jo, vår svenska prinsessa Sofie Louise i Malaysia och hennes son. Hon hade vett nog att döpa sin son till ett namn som jag hade hoppats att någon av våra svenska kungligheter skulle använda. Vilket? Johan, så klart!

Prins Johan. Det är stort!

Annons