10 galaklänningar vi glömt att prinsessan Madeleine burit

Prinsessan Madeleines festlook går inte av för hackor. Det är glitter och glamour för hela slanten. Men minns du dessa klänningar? Flera av dem har fallit i glömska.

Prinsessan Madeleines vardagsstil är enkel och diskret. Klassiskt elegant och kunglig. Färgerna är ofta dova: cremevitt, brunt, beige… Hennes partystil är helt annorlunda. Den är långt ifrån diskret. Även om den, såklart, alltid är stilren och snygg. När det vankas fest, kalas, kunglig middag eller gala sparar prinsessan Madeleine inte på krutet. Hon älskar att klä sig för fest. Gärna glitter – och höga klackar!

Då det kommer till märken så älskar prinsessan internationell design. Hon bär gärna klänningar från Valentino, Jenny Packham, Elie Saab eller Giambattista Valli. Stilen då? Madeleine gillar glittriga blåsor, eller klänningar som har någon detalj: ett mönster, en volang eller liknande. Något som gör att den sticker ut!

Men Madeleines festlook har också förändrats genom åren. Den var annorlunda förr. Nedan har vi samlat några galaklänningar som fallit i glömska.

Kronprinsessan Victoria anländer tillsammans med prinsessan Madeleine till Kungliga operan i Stockholm.

I samband med det inkommande tyska statsbesöket 2003.

På Grand Hotel 2003.

Representationsmiddag på Kungliga slottet 2004.

Galamiddag på Stockholms slott.

Bröllop mellan Sybilla och Cornelius Freiherr von Dincklage. 1998.

Kungligt bröllop i Norge 2001.

Statsbesök från Luxemburg. Galamiddag på Stockholms slott 2008.

Svarsmiddag på Nordiska Museet, Stockholm. 2008.

2001. Kungligt bröllop mellan Kronprins Haakon och Mette-Marit Tjessem i Oslo. Middag på Akershus slott kvällen innan bröllopet.

Foto: TT