12 galaklänningar vi glömt att Victoria burit

12 galaklänningar vi glömt att Victoria burit

Vi minns klänningarna från Elie Saab, By Malina och Escada. Men minns du dessa galablåsor? De har Victoria också burit!
Har du koll på snackisarna från vecka 47?
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria har stått i rampljuset i hela sitt vuxna liv. Otaliga galamiddagar på Kungliga slottet har det blivit genom åren. Och därmed – otaliga galakreationer. Vi har kikat i backspegeln och listat några klänningar du garanterat glömt att kronprinsessan Victoria haft på sig. Vilket härligt tittgodis!

Norskt statsbesök 1992.

Med sina fastrar prinsessan Christina Magnuson (th) och prinsessan Desirée (tv) på sin första officiella galamiddag på Stockholms Slott, ställd till det norska kungaparet kung Harald och drottning Sonja under deras tre dagars officiella statsbesök till Sverige 12 maj 1992.

Kronprinsessan Victoria och Hollands kronprins Willem-Alexander på väg till en galamiddag på Stockholms slott 25:e november 1993.

Sveriges kronprinsessa Victoria till bords med Norges kronprins Haakon under en galamiddag till firandet av det norska kungaparets silverbröllop på slottet i Oslo, Norge, 29 augusti 1993.

 

Prinsessan Lilian, kronprinsessan Victoria och prinsessan Désirée anländer till en galamiddag på Stockholms slott ställd till den litauiske presidenten Algirdas Brazauskas och hans dotter Audone Usoniene under presidentens tre dagars officiella statsbesök till Sverige 21 november 1995.

Prinsessan Lilian och kronprinsessan Victoria anländer till en galamiddag på Stockholms slott 15 oktober 1995.

Statsbesök i Finland 1996.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Lilian på Österrikes presidents Thomas Kleistel svarsmiddag på Grand Hotel i Stockholm 1997.

Kronprinsessan Victoria och Patrick Sommerlath på prins Carl Philips studentfest, Vaxholm.

Nelson Mandela på statsbesök i Sverige. Kronprinsessan Victoria (t.h.) och prinsessan Lilian anländer till kvällens galamiddag arm i arm/armkrok.

På besök i Japan 2001.

Kungligt bröllop mellan kronprins Haakon och Mette-Marit Tjessem i Oslo 2001. Middag på Akershus slott kvällen innan bröllopet.

Foto: TT